Kadına Şiddetle Mücadelede Örnek Dayanışma

İlan Tarihi:15.11.2018 03:27:00
 
Manisa'da faaliyet gösteren Kadın Sivil Toplum Örgütleri bir araya gelerek "önce kadın" anlayışıyla ortak bir zeminde hareket etmenin önemini tartıştı.  Manisa Celal Bayar Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama Araştırma Merkezi  (MCBÜKAM) öncülüğü ve Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne bağlı Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; MCÜKAM Müdürü Doç. Dr. Asena Altın Gülova, ŞÖNİM Müdürü İlknur Yüksel, Yunus Emre Belediyesi Temsilcisi Emine Erdoğan, TOBB Manisa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nilgün Aksoy, KADEM İl Temsilcisi Dr. Ümit Ataman, Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Fatma Aydın, Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizler Derneği Başkanı Sıdıka Doğdu, Türk Kadınlar Birliği Temsilcisi Serap Yiğitbaş ve Akhisar 8 Mart Kadın Dayanışması Derneği Ayşenur Uçar ve diğer STK temsilcileri katıldı. 
 
Kadına Şiddete HAYIR Ortak Paydamız
ŞÖNİM Müdürü Yüksel'in, İl müdürlüğünce hazırladıkları 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Haftası etkinliklerini paylaştığı ve kadın sivil toplum kuruluşlarına dayanışma çağrısında bulunduğu toplantıda, daha sonra söz alan Doç. Dr. Asena Altın Gülova kadına yönelik şiddetin önlenmesinde bütün kurum ve kuruluşların işbirliği yapmasının önemini vurguladı.
 
Sivil toplum kuruluşlarının misyonları gereği farklı bakış açılarının olmasının doğal ve gerekli olduğuna dikkat çeken Gülova,  kadına yönelik şiddetin herhangi bir sosyal statü, ideoloji, siyasi kimlik gibi aidiyetlerden bağımsız olarak toplumun kanayan bir yarası olduğunu,  dolayısıyla ortak bir zeminde buluşmanın toplumsal yararının göz ardı edilmemesi gerektiğini dile getirdi.  Toplantı, kadın sivil toplum kuruluşlarının "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede" planladıkları etkinliklerin paylaşılması ve STK'ların etki alanlarının ve verimliklerinin iyileştirilmesine yönelik proje önerilerinin tartışılması ile sona erdi. 

475 görüldü.    0 Paylaşıldı
swblnfjk
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
475
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası