MCBÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen “Kariyer Zirvesi’24” etkinliği, Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
Keskinoğlu A.Ş., Abalıoğlu Lezita Gıda San. A.Ş., Pınar Süt A.Ş., Bortar Group A.Ş., PepsiCo, Fersan A.Ş., Brew Mood, Özsüt, Matador Unlu Mamuller ve Kervan Gıda A.Ş. sponsorluğunda ve Gönüllü Gıdacılar Kulübü’nün çalışmalarıyla gerçekleşen etkinlik kapsamında MCBÜ Gıda Mühendisliği Bölümü mezunu olan ve farklı işletmelerde yönetici pozisyonunda görev alan Gıda Mühendisleri “Gıda Profesyonellerinin Kariyer Yolculuğu” başlıklı ilk oturumda bir araya gelerek tecrübelerini ve mesleki yolculuklarını bölüm öğrencileri ile paylaştı.
Öğle yemeğinin ardından “Mesleki Örgütlenmenin Önemi” başlıklı konuşmasıyla Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ulaş Kırım, “Kamu Sektöründe Gıda Mühendisi Olmak” başlıklı konuşmasıyla Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Gıda Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr. Ali Güler, “Satış Pazarlama Alanında Gıda Mühendisi Olmak” başlıklı konuşmasıyla Abalıoğlu Lezita Gıda San. A.Ş. Ürün Yöneticisi Dr. Duygu Benzer Gürel öğrencilerle buluştu.
FERSAN A.Ş. AR-GE Müdürü Deniz Ükünç “Gıda Sektöründe AR-GE Çalışmalarının Önemi”, MCBÜ Manisa Teknokent TTO Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Anıl Başaran ise “Girişimcilik” konularındaki sunumları ile söz aldı.
Etkinliğin son oturumunda Pınar Süt A.Ş. İnsan Kaynakları Uzmanı Irmak Önder Özalp “Mülakata Hazırlık”, FERSAN A.Ş. İnsan ve Kültür Şefi Hüsniye Sürmeli ise “CV Hazırlama Yolculuğu” eğitimleriyle öğrencilerle birlikte oldu.