Köprübaşı Meslek Yüksekokulu Adalet Programı Öğrencileri Salihli T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunu Ziyaret Etti

İlan Tarihi:18.12.2018 15:13:00

Köprübaşı Meslek Yüksekokulu Adalet Programı ikinci sınıf öğrencilerinin mezun olduklarında çalışma imkânı bulacakları ceza infaz kurumlarındaki işleyişi görmeleri, doğrudan bu alanda çalışan infaz koruma memurları  ile sohbet edebilmeleri ve sorularını sorabilmeleri amacı ile 7-14 Aralık 2018 tarihlerinde Salihli T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumuna eğitim amaçlı gezi düzenlendi.
Söz konusu program kapsamında; Ceza İnfaz Kurumu müdürlerinin rehberliğinde, Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda avukat görüşme odaları, kapalı-açık görüş yerleri, psiko-sosyal servis görüşme odaları, revir, sağlık hizmetlerinin verildiği diğer birimler ve idari bölüm görüldü. Hükümlülerin infazdan sonra sosyal hayata daha kolay adapte olabilmeleri ve cezaevilileşme kültürünün olumsuz etkilerinden uzak kalmaları amacıyla hazırlanan iyileşme programlarına katıldıkları gözlemlendi. Bu kapsamda tekstil atölyesindeki çalışma ortamı, sinema salonu, müzik ve bilgisayar dersi odaları, spor salonu, el işi dersi odası, berber, yemekhane, terzi atölyesi şartlarının; modern, sağlıklı, güvenlikli, mekanik, elektronik donanımlı ve rehabilitasyon işlemlerine elverişli olduğu öğrencilerimiz tarafından da yorumlandı. Açık Ceza İnfaz Kurumu ve iş yurtlarında; ziraat mühendisi rehberliğinde domates, karpuz ve üzüm seralarında çalışan hükümlülerin; susam yağı, pekmez, tahin, çörek otu yağı gibi ürünleri satışa hazır hale getirdiği atölyelerde de meslek sahibi olmak üzere sertifika almak amacıyla eğitim aldıkları görüldü.
İş hayatına dair önemli bilgileri bu mesleği icra eden kişilerden öğrenen öğrencilerimize, söz konusu ziyaret vasıtasıyla, kariyer planları yapmalarına yardımcı olmak yanında, teorik olarak gördükleri ceza hukuku ve infaz hukuku derslerinin pratik yaşamdaki yansımalarını da görmeleri  sağlanarak eğitimlerine katkıda bulunuldu.

IMG-20181217-WA0018 IMG-20181217-WA0014 IMG-20181217-WA0011 IMG-20181217-WA0008 IMG-20181217-WA0023