MCBÜ Mühendislik Fakültesi Mezunlarını Uğurladı

İlan Tarihi:3.06.2024 15:18:00
Güncelleme Tarihi:3.06.2024 15:34:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2023-2024 Eğitim- Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi Rekreasyon Alanında gerçekleşti.

Törene Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Çetin, Prof. Dr. Kadir Ay, Prof. Dr. Oktay Üçer, Fakülte Dekanları, MYO Müdürleri, Rektör Danışmanları, akademisyenler, idari personel, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, fakülte birincisi Emine Sevinç’in mezunlar adına yaptığı konuşması ile başladı.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Türk, “Fakültemizin Bilgisayar, Biyomühendislik, Elektrik Elektronik, Endüstri, Metalurji ve Malzeme, Gıda, İnşaat ve Makine Mühendislikleri Programlarından mezun olan toplam 871 mühendisimizi yeni yaşamlarına uğurlamanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Mühendislik Fakültesi olarak bundan sonraki yaşamınızda başarılı olabilmeniz için ihtiyacınız olan temel bilgiler alanında uzman nitelikli akademik kadromuz tarafından sizlere kazandırıldı. Bundan sonraki süreçte buradaki kazanımlarınız ile mühendislik yaşantınızda başarılı olacağınızdan hiç şüphe duymuyorum. Sizlere verilen mühendislik diploması bir anahtardır. Bu diplomalar sizlere bundan sonraki yaşamınızda çeşitli kapılar açacaktır. Sizlere düşen bu anahtarın kıymetini bilmeniz ve onu hakkıyla doğru yerde kullanmanızdır” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, kurulduğu günden itibaren tüm hukuk normlarını, insani ve ahlaki değerleri yok sayan İsrail’in Filistin’deki saldırılarda 15 bini çocuk 5 bini kadın olmak üzere 35 binden fazla sivili katletmesi karşısında vicdan sahibi her insan gibi bizde kahrolduklarının altını çizerek başta Gazze, Refah, Doğu Türkistan ve Arakan olmak üzere yer yüzünde sürüp giden zulüm ve vahşetin bir an evvel sona ermesini temenni ettiklerini belirtti.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından Havacılık sektöründe kullanılacak malzeme seçimi, geliştirme ve sayısal modellerinin oluşturulması, kalıp tasarımı, yenilikçi üretim teknolojileri ve imalatta uçtan uca simülasyon teknolojileri gibi pek çok alanda eğitim verilecek Manisa Celal Bayar Üniversitesi Havacılık ve Savunma Teknolojileri Araştırma ve Tasarım Laboratuvarı’nın birkaç hafta içinde açılışı yapılacağının müjdesini veren Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, “Kıymetli veliler; büyük bir özveriyle yetiştirdiğiniz ve üzerine titrediğiniz bu ana gelene kadar her türlü fedakarlıklarda bulunduğunuz evlatlarınızın mezuniyetindeki yeriniz çok değerli, alkışın en büyüğünü sizler hak ediyorsunuz. Sevgili aileler şimdiye kadar olduğu gibi hayatlarının bundan sonraki süreçlerinde de öğrencilerimizin her daim yanında olun. Onlara güvenin çünkü bizler mezunlarımıza son derece inanıyor ve güveniyoruz” dedi.

Öğrencilerin eğitim hayatlarındaki önemli dönüm noktalarından birinde olduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Kibar şunları söyledi: “Ülkemizin en seçkin üniversitelerinden biri olan Manisa Celal Bayar Üniversitesinden mezun olmanın verdiği gurur ve güven duygusunu hiçbir zaman kaybetmeyin. Bugün burada olmaya hak kazandığınız bu diplomalar ile aileniz ve kendinize karşı sorumluluklarınız olduğunu unutmayın, bu bilinçle yapacağınız çok şey var. Aldığınız eğitim sayesinde bu yolda elde edeceğiniz başarı aileleriniz ve sizin kadar emin olun Manisa Celal Bayar ailesi olarak bizleri de gururlandıracak ve onurlandıracaktır. Mezuniyetinizin hayırlı olmasını diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun.”

Mezuniyet Töreni, dereceye giren öğrencilerin başarı belgelerinin verilmesi, mezun öğrencilerin temsili mezuniyet belgelerini alması, bölüm öğretim elemanları ile anı fotoğraflarının çekilmesi, mühendislik yemini ve kep atma töreni ile sona erdi.