Manisa Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanları Arş. Gör. Dr. Alev Yüksel Aydar ve Arş. Gör. Dr. Müzeyyen Berkel Kaşıkçı ile Biyomühendislik Bölümü Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Dr. Tülay Öncü Öner’in ‘’Prina ve Karasudan Diyet Lifleri ve Fenolik Bileşenlerin Ekstraksiyonu, Fonksiyonel Özelliklerinin Metagenomik, Biyoyararlılık ve Sitotoksisite Analizleri ile Belirlenmesi ve Gıda Endüstrisinde Kullanılabilirliklerinin Araştırılması’’ başlıklı TÜBİTAK 1001 projeleri, 2021 yılı 2. Döneminde destek almaya hak kazanan 228 projeden biri oldu.
Necmettin Erbakan Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yunus Emre Tunçil’in yürütücülüğünde gerçekleştirilecek projede; Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Nizamlıoğlu, Prof. Dr. Zafer Bulut, Necmettin Erbakan Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Hüseyin Kara, Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ahmet Ünver , Doç. Dr. Nilgün Ertaş ve Doç. Dr. Sultan Arslan Tontul ile Ordu Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünden Arş. Gör. Dr. Ömer Faruk Çelik yer alıyor.