EN

MCBÜ Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi Binalarda Enerji Verimliliği Başarı Belgesi Aldı

İlan Tarihi:8.10.2024 15:38:00
Güncelleme Tarihi:8.10.2024 15:40:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, enerji verimliliği kapsamında yürüttüğü başarılı çalışmalar sonucunda "Binalarda Enerji Verimliliği Başarı Belgesi" ile ödüllendirildi.

MCBÜ Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi 2019/18 sayılı Cumhurbaşkanı Genelgesi kapsamında uyguladığı enerji verimliliği önlemleri ile 2019-2023 döneminde %14-%16 arası tasarruf sağlayarak ‘Binalarda Enerji Verimliliği Başarı Belgesi’ almaya hak kazandı.

Kamu binalarında enerji tasarrufunu teşvik eden sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği alanında yürütülen çalışmalar çerçevesinde bir başarıya imza atan Manisa Celal Bayar Üniversitesi, bu çalışmalarla ülkemizin enerji tasarrufu hedeflerine önemli katkılar sundu.

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, “Üniversitemiz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın imzasıyla "Binalarda Enerji Verimliliği Başarı Belgesi" ile ödüllendirildi. Bildirimlerin yapıldığı süreç içerisinde üniversitemizdeki toplam inşaat alanı, personel ve öğrenci sayısı artmasına rağmen enerji verimliliği konusunda iyiye gitmesi ise ayrı bir başarıdır.” ifadelerini kaydederek sözlerine şöyle devam etti;

“2023/15 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2030 yılı sonuna kadar %30’luk enerji tasarrufu hedefi belirlendi. Üniversitemiz bu hedef doğrultusunda çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Kullanıcıların bilinçlendirilmesi ile sağlanan bu verimlilik ve tasarruf değerlerinin daha da artacağına inanıyoruz. Bu prestijli ödül de üniversitemizi enerji tasarrufu konusunda teşvik eden önemli bir adım oldu. Sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalarımızı daha da ileriye taşıyacağız”

GR1B8744 mcbü bina verimliliği başarı belgesi