EN

 MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Mezun Öğrencilerini Görkemli Bir Törenle Uğurladı

İlan Tarihi:3.06.2024 15:39:00
Güncelleme Tarihi:3.06.2024 16:06:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 29.  Dönem Mezuniyet Töreni, Şehzadeler Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Törene Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Çetin. Prof. Dr. Kadir Ay, Genel Sekreter Erhan Doğan, akademik ve idari personel, davetliler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencisi Ezgi Doğan, mezun öğrenciler adına bir konuşma yaptı.

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Taş, “Değerli mezunlarımız üniversite eğitiminizi başarı ile tamamladınız. Önünüzde kendiniz, aileniz ve ülkenize karşı sorumluluklarınız olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var. Her son yeni bir başlangıçtır düşüncesiyle kariyer basamaklarını tırmanacağınıza inancımız tamdır. Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı siz ve aileniz kadar Manisa Celal Bayar Üniversitesini de yüceltecek ve onurlandıracaktır.

Değerli veliler şu anda büyük özveriyle yetiştirdiğiniz üzerine titrediğiniz ve bu ana gelene kadar fedakarlıklarda bulunduğunuz evlatlarınızın en mutlu günlerini eşlik etmek için buradasınız. Artık onlarla iftihar edebilirsiniz. Ve biliyoruz ki bundan sonra onların yaptıklarını onurla izleyeceksiniz. Sizlerin bu mezuniyet töreninde katkınız çocuklarınız kadar değerlidir” diye konuştu.

Öğretim elemanı ve idari personele de özverili çalışmaları için teşekkür eden Prof. Dr. Murat Taş, mezun öğrencilere seslenerek şunları söyledi: “Sevgili mezun öğrencilerimiz, bundan sonraki yaşamınızda atacağınız her adımı ve vereceğiniz her kararı iyilikle ve adaletli bir şekilde veriniz.  Bundan sonraki hayatınızda hepinize başarılar dilerim.”

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar Filistin konusuna değinerek başladığı konuşmasında, “Uluslararası mahkemelerin tüm kararlarını hiçe saymaktan çekinmeyen, işgalciliği ve zalimliği ile bilinen Netanyahu yönetimindeki İsrail sivil yerleşim alanlarını hedef almayı sürdürmektedir. Uluslararası adalet divanının operasyonları durdurma kararına rağmen Siyonistlerin vahşeti tüm dünyanın gözü önünde maalesef devam etmektedir. Son olarak Refah saldırıları ile insanlığa karşı suçların en rezil örneğini gerçekleştiren İsrail’in eylemleri bir soykırıma dönüşmüş haldedir. Refah’tan gelen görüntüleri hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Spor Bilimleri Fakültesinin spor akreditasyonunu alarak ulusal ve uluslararası kalitesini belgelendirdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, “Bu belgenin alınmasını sağlayan değerli öğretim üyesi arkadaşlarım ve kıymetli öğrencilerimizdir. Her birinize bu konuda ayrıca teşekkür ediyorum.  Fakültemiz bizleri gururlandıracak ulusal ve uluslararası birçok başarı elde etmiştir. Bu başarıların elde edilmesinde milli, profesyonel ve amatör sporcu sayımızın yüksek olması oldukça önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.

Ekonomiyi, ulusların birbiriyle olan ilişkisini, toplumun her kesimini etkileyen büyük bir güce sahip olan sportif faaliyetlerin toplumların gelişmişlik düzeylerinin de bir göstergesi olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Kibar konuşmasına şöyle devam etti: “Spor Bilimleri Fakültemizde ülkemizde ve dünyada sporun ve sporcunun önemini bilen, kendini yenileyen zeki ve dünya ölçeğinde sporcular yetiştirilmesinin yanı sıra, alanında birbirinden kıymetli ve donanımlı öğretim üyelerimiz sayesinde bilim adamları yetiştirilmekte ve spor alanında bilimsel çalışmalar yapılmaya devam etmektedir.

Fakültemiz öğrencilerinin ulusal ve uluslararası müsabakalarda almış oldukları başarılar siz kıymetli aileleri kadar öğretim üyelerimizi, üniversitemiz yönetimimizi ayrıca gururlandırmaktadır.

Değerli velilerimiz; dört yıl önce büyük ümitlerle bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızı güçlü akademik kadromuzla ve her an onlara destek olan idari personelimiz ile en donanımlı bir şekilde alanlarında birer uzman olarak yetiştirdik ve bugün sizlere veriyoruz. Şimdiye kadar olduğu gibi onların hayatlarında bundan sonra da onların yanlarında olacağınıza onlara destek olacağınıza inanıyoruz. Biz bugün mezun ettiğimiz sevgili gençlere her konuda çok güveniyoruz.

Sevgili öğrenciler, burada aldığınız eğitim ile fakültemizin ve üniversitemizin bir marka değeri oldunuz. Kıymetli ailelerinize, üzerinizde hakkı bulunan hocalarınıza ve bugünü yaşamanızda sizlere destek olan, tüm imkanları sizlere sunan devletimize olan sorumluluklarınızı unutmayınız. Üniversitemizin mezunları olarak milli birlik ve bütünlüğe sahip çıkan girişimci, her daim yeniliklere açık, milli ve manevi değerlerini özümsemiş bireyler olarak yılmadan, yorulmadan hayallerinizin peşinden koşun. Bugün sizleri öğrencilerimiz olarak uğurlarken mezunlarımız olarak bir kez daha hoş geldiniz diyorum. Manisa Celal Bayar Üniversitesinin ve gönüllerimizin kapıları sizlere daima açık. Mezuniyetinizin hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonraki yaşamınız sağlık, mutluluk ve başarı yolu olarak geçsin. Yolunuz ve bahtınız açık Allah yar ve yardımcınız olsun.”

Bayrak Devir Teslim Töreni ile devam eden törende dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri verildi. Fakülte birincisi öğrencinin mezuniyet kütüğüne isim yazılı plaka çakmasının ardından mezun öğrenciler, mezuniyet belgelerini aldı. Tören sonunda keplerini havaya fırlatan öğrenciler, mezuniyet sevinçlerini hep birlikte kutladı.


630 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC0674 _DSC0014 DJI_0663 _DSC0112 DJI_0632 _DSC0127 DJI_0626 _DSC0165 _DSC0210 _DSC0411 _DSC0333 _DSC0420 _DSC0527 _DSC0514 _DSC0511 _DSC0564 _DSC0501 _DSC0469 _DSC0492 _DSC0480 _DSC0612 _DSC0601 _DSC0635 _DSC0653 _DSC0663 _DSC0684
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
630
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası