MCBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Üniversitelerarası Spor Müsabakalarında Kazandıkları Ödülleri Rektör Prof. Dr. Rana Kibar’a Takdim Etti

İlan Tarihi:2.07.2024 14:42:00
Güncelleme Tarihi:2.07.2024 14:48:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin Üniversitelerarası Spor Müsabakalarında kazandıkları ödülleri Rektör Prof. Dr. Rana Kibar’a takdimleri için tören düzenlendi.

Rektörlük Seminer Salonunda düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Ay, Prof. Dr. Ahmet Çetin, Prof. Dr. Oktay Üçer, Genel Sekreter Erhan Doğan, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar programda yaptığı konuşmada, “Öncelikle başarınız için hepinizi kutluyorum. Üniversitemizin hangi biriminde olursa olsun öğrencilerimizin başarıları bizler için çok çok kıymetli.

Sizlerin başarılarında hocalarımızın payları çok büyük. İdaremizde çalışan dekanımız, dekan yardımcımız, sizleri çalıştıran hocalarımız olmak üzere bu noktada emeği geçen herkese teşekkür ederim. Sizlerin gösterdiği bu başarılar hem fakültemiz hem üniversitemiz adına bizi mutlu ediyor ve gururlandırıyor. Mümkün olduğu kadar öğrencilerimizin bu tür çalışmalarında onlara destek olmaya gayret ediyoruz. Bundan sonraki süreçlerde elde ettiğiniz başarıların daha büyük başarılar olmasını diliyorum.

Bizler her zaman sizlerin yanınızdayız, elimizden desteği en üst oranda öğrencilerimize göstermeye gayret ediyoruz. Her birinizin bu başarılarla birlikte üniversitemizin tanıtılmasına katkı sağladığınızı bilmenizi isterim. Spor Bilimleri Fakültemizin Manisa’da varlığı bizim üniversitemizin kuruluşundan daha eski. O yüzden kendi alanında da köklü fakültelerden bir tanesi. O kısmıyla da bizim için son derece önemli. Elde ettiğiniz başarılardan dolayı teşekkür ediyor ve her birinizi kutluyorum” dedi.

Program, öğrencilerin aldıkları ödülleri Rektör Prof. Dr. Rana Kibar’a takdim etmesinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Öğrencilerin müsabakalardan elde ettiği başarılar;

Futsal Kadın Takımı Süper Lige terfi ederken Futbol Erkek Takımı Play Off’dan çıkarak Türkiye Şampiyonu oldu.

Futbol Erkek Takımı

Antrenör: Prof. Dr. Murat Akyüz – Arş. Gör. Dr. Çağatay Şahan

Berke Kurt, Ramazan Ulaş Özgen, Fatih Demir, Ahmet Duran, Niyazi Gürhan, Furkan Nizipoğlu, Nail Efe Pehlivan, Hakan Hangül  , Merdan Umut, Tayfun Can Toğan, Öncel Elverişli, Mustafa Kemal Aktaş Spor, Can Kargın, Hüseyin Alıç, Gökhan Yılmaz,Cemal Hakan Tozlu, Abdulfettah Eşiçok, Arda Tınaz, Derman Aydın

Futsal Kadın Takımı

Antrenör: Prof. Dr. Murat Akyüz – Arş. Gör. Dr. Çağatay Şahan

Sinem Saygan, Seda Taştemur, Nuriye Gülgönül, Ayşe Zeybek, Nisanur Yıldız, Cansu İlikli, Sara Aydinalp, Yıldız Bıyıklı, Kübra Yaren Deder, Fatma Bayram, Zeynep Ela Kara, Saadet Nur Örpek

Türkiye Üniversiteler Karate Şampiyonası

Antrenör: Prof. Dr. Pınar Güzel Gürbüz

Kadınlar Takım Kumite Türkiye Birincisi

Kübra Yazıcı, Nubade Büber, Beyza Nur Akgülü, Gülçin Akyıldız

Kadınlar Takım Kata Türkiye Üçüncüsü

Sinem Gül Duman, Cahide Nur Duman, Sümeyye Ilık

Ferdi Kategoriler

Yusuf Çakır 84 kg Türkiye İkincisi

Beyza Nur Akgülü 55 kg Türkiye İkincisi

Kübra Yazıcı 50 kg Türkiye Üçüncüsü

Nurbade Büber 61 kg Türkiye Üçüncüsü

Gülçin Akyıldız 68 kg Türkiye Üçüncüsü

Kadınlar Kumite Takımı bu yıl Katar’da yapılacak olan Dünya Üniversiteler Şampiyonası Milli Takım aday kadrosunda yer alacak.

Yüzme

Antrenör: Doç. Dr. Erkan Günay,

-Özlem Yetim (Antrenörlük Eğitimi Bölümü Öğrencisi)

50 metre Sırtüstü branşında Birincilik