MCBÜ Tıp Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni Gerçekleşti

İlan Tarihi:18.09.2024 09:52:00
Güncelleme Tarihi:18.09.2024 11:16:00

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne 2024-2025 eğitim- öğretim yılında katılan geleceğin doktorlarına "Beyaz Önlük Giyme" töreni düzenledi.

MCBÜ Sağlık Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende 253 Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencisi önlük giyerek hekimliğe giden yolda ilk adımı atmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artuner Deveci konuşmasında, öğrencilere dünyanın en kutsal mesleğinin icra edeceklerini hatırlatarak, “Bugün önlüklerinizi giyerek yeni bir hayata başlayacaksınız. Beyaz önlük hekimlik mesleği için dürüstlüğün, ahlaklı olmanın, aydınlığın, saflığın, alçak gönüllü olmanın, sorumluluğun ve din, dil, ırk ayrımcılığı yapmadan tüm insanlara hizmet aşkının bir sembolüdür. Bu kutsal mesleğin ahlaki ve etik değerlerine hepimiz sahip çıkacağız.” diyerek “Sizleri aramızda görmekten büyük bir memnuiyet duyuyor ve bu okula gelirken göstermiş olduğunuz başarıyı bir kez daha kutluyoruz. Hepiniz hoş geldiniz.” İfadelerine yer verdi.

Tıp Fakültesi Dönem I Koordinatörü Prof. Dr. Kenan Değerli, fakülte ve eğitim sisteminin tanıtımını yaparak “İlimin aydınlığının siz sevgili öğrencilerimizin hekimlik yolculuğunda rehber olması, beyaz önlüklerinizin tertemiz kalması arzusuyla sizleri ülkemizin genç hekimleri arasında görmekten duyacağımız mutluluk ve gururu şimdiden paylaşıyor, başarılı bir öğrenim hayatı diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar törende yaptığı konuşmada, doktorluğun sadece bir meslek değil, aynı zamanda derin bir insanlık görevi olduğunu ifade ederek, “Doktorluk sağlık ve şifa sunmanın ötesinde, insan hayatına dokunmak ve onun kalitesini artırmak için bilgi, empati ve etik değerlerle yürütülen bir sanattır. İbn Sina'nın dediği gibi, "İyi bir doktor, hastanın yalnızca fiziksel belirtilerini değil, ruhsal ve duygusal durumunu da dikkate alır." Bu anlayış, tıbbın yalnızca teknik bir beceri değil, aynı zamanda insan olmanın en derin boyutlarını içerdiğini gösteriyor. Sizler de bu bilinci ve yaklaşımı her adımınızda rehber edinerek, mesleğinizi en yüksek standartlarda icra edeceksiniz. Bu yeni başlangıçta hepinize başarılar diliyorum. İnsanlık için yaptığınız her katkının değerini bilmenizi ve her zaman büyük bir özveriyle ilerlemenizi temenni ediyorum” dedi.

Tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

GR1B7803 GR1B7815 GR1B7750 GR1B7766 GR1B7782 GR1B7819 GR1B7810 GR1B7887 GR1B7904 GR1B7916 GR1B7928 GR1B7937 GR1B7984 GR1B7921 GR1B8141