MCBÜ Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Logosu Kullanmaya Hak Kazandı

İlan Tarihi:27.06.2024 14:56:00
Güncelleme Tarihi:27.06.2024 16:02:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Logosu kullanmaya hak kazanarak eğitim kalitesini ve standartlarını tescilleyen önemli bir başarıya imza attı.

TYÇ Logosuna sahip programlar bu yıl ilk kez Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alacak. Bu çerçevede MCBÜ 2024 Yılı Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda TYÇ Logosu kullanacak.

Yükseköğretim Kurulu tarafından Avrupa Yükseköğretim Alanı (AYA) ile uyum çalışmaları kapsamında 23 Aralık 2021 tarihinden itibaren gerekli şartları sağlayan yükseköğretim programlarına mezuniyet belgelerinde TYÇ Logosu kullanım hakkı veriliyor.

Yükseköğretim mezuniyet belgelerinde TYÇ Logosunun kullanılabilmesi için öncelikle ilgili programın Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yetkilendirilmiş veya tanınmış akreditasyon kuruluşları tarafından akredite edilmiş olması, program yeterlilik formunun ilgili yeterlilik tür belirleyicisi ile uyumlu olması ve yeterliliğin Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) uhdesinde yürütülen Türkiye Yeterlilikler Veri Tabanında yer alması gerekiyor.

Mezuniyet belgesinde TYÇ Logosu bulunması, yükseköğretim mezunlarına uluslararası alanda bazı avantajlar getiriyor. Bu logoya sahip programlardan mezun olanların diplomaları yurt dışında daha hızlı tanınıyor, istihdam imkânları artıyor.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi 2024 Yılı Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda TYÇ Logosu kullanacak bölümler şunlar: “Biyoloji, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği (İ.Ö), Hemşirelik, Kimya, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Tıp Lisans Diploması.”

Ayrıca TYÇ logosu, yükseköğretim staj yeterliliklerinin ve yurt dışında geçirilen öğrenim dönemlerinin kazanımlarının karşılıklı olarak doğrudan tanınmasında ve yatay ve dikey öğrenci hareketliliğinde kolaylık sağlıyor.

MCBÜ, TYÇ logosunu kullanarak, öğrencilerine sunduğu eğitim programlarının kalitesini ve iş dünyasında tanınırlığını artırmayı hedefliyor. Bu logo, aynı zamanda üniversitenin mezunlarının diplomalarının ve yeterlilik belgelerinin daha geniş bir kabul görmesini sağlayacak.

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar bu başarıyı değerlendirerek, “TYÇ logosunu kullanma hakkı kazanmak, üniversitemizin eğitim kalitesinin ve standartlarının ulusal ve uluslararası düzeyde kabul gördüğünün bir göstergesidir. Üniversitemizin gelecekteki başarılarına ışık tutacaktır. Bu başarıda emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum” dedi.


752 görüldü.    2 Paylaşıldı
mcbü_türkiye yeterlilikler çerçevesi
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
752
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası