EN

 MCBÜ Tütün Eksperliği Yüksekokulu ve Akhisar Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Coşkulu bir Mezuniyet Töreni ile Uğurlandı

İlan Tarihi:23.05.2024 15:07:00
Güncelleme Tarihi:23.05.2024 15:22:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tütün Eksperliği Yüksekokulu ve Akhisar Meslek Yüksekokulu 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni düzenlendi.

Akhisar Yerleşkesinde gerçekleştirilen törene Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Sebahattin Erkaya, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ali Galip Kocaman, İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kadir Ay, Prof. Dr. Ahmet Çetin, Prof.  Dr. Oktay Üçer, protokol üyeleri, davetliler, akademik ve idari personel, aileler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Akhisar Meslek Yüksekokulu mezunları adına 22. dönem okul birincisi Bilgisayar Programcılığı Programı öğrencisi Berkay Deniz ile Tütün Eksperliği Yüksekokulu mezunlarına adına 46. dönem okul birincisi Özlem Çınar birer konuşma yaptı. Öğrenciler, okullarını derece ile bitirmiş olmanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını ifade ederek; bu başarının elde edilmesinde kendilerine destek olan hocalarına, ailelerine ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Akhisar Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Kamuran Aktaş öğrenci velilerini çocuklarını kendilerine emanet ettikleri için teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Değerli mezunlarımız meslek yüksekokullarımızın öncelikle hedeflediği başarıda çağdaş bir üniversite ortamında, mesleki eğitiminizi başarıyla sürdürmeniz ve devamında kendisine, ailesine ve ülkesine faydalı bir fert olarak yetişmeniz gelmektedir. Bu çatı altında bu temellere ulaşabilmeniz için özveriyle çalışan hocalarınız sizi olabildiğince iyi şartlar altında doğru, güncel bilgi ve becerilerle donattılar. Bugün dürüst ahlaklı vatan sevgisine sahip, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, özgüven sahibi gençler olarak yetiştiniz ve meslek sahibi oldunuz. Artık ülkemiz için yapabileceğiniz çok şey var biliyorsunuz. Bu süreçte elde edeceğiniz başarı, toplumsal katkı siz ve aileniz kadar Manisa Celal Bayar Üniversitesini de yüceltecek, bizleri gururlandıracaktır. Hep güzel haberlerinizi alabilmek umuduyla yolunuz bahtınız açık olsun diyor burada bulunan herkese saygı ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

Tütün Eksperliği Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Halil Babacan ise, “Bugün burada sadece bir mezuniyet değil aynı zamanda bir yolculuğun sonunu ve bir başlangıcın kapısını kutlamak için toplandık. Sevgili mezunlar, sizler birer öğrenci olarak başladığınız bu yolculuğun nihayetinde hayalleriniz ve çabalarınız sayesinde elde ettiğiniz başarıların meyvelerini topluyorsunuz. Sizler sadece akademik bilgi birikimiyle değil aynı zamanda hayatın her alanında karşılaştığınız zorluklarla baş edebilme becerisiyle de donandınız. Sizler sadece birer mezun değil aynı zamanda geleceğin liderleri, yenilikçileri ve fark yaratacak bireylerisiniz. Bu başarıda emeği geçen öğretim üyelerimize, arkadaşlarımıza ve özellikle de ailelerinize teşekkür etmek istiyorum. Sevgili mezunlarımız, başarı sadece varılacak bir nokta değil aynı zamanda yolculuğun kendisidir. Bu yolculukta her adımınızın her deneyiminizin kıymetini bilin ve her anını dolu yaşayın” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, öğrenciler ve onlardan daha çok aileleri için çok kıymetli bir zaman diliminde olduklarının altını çizerek, “Bizler öğrencilerimize bu iki okulumuzda çok kıymetli öğretim üyelerimizin katkılarıyla son derece donanımlı bir şekilde mezun ediyoruz. Üniversitemizin en güzide iki birimi Akhisar’da. Bunlardan bir tanesi dünyada tek olan başka örneği olmayan Tütün Ekolojisi unvanıyla öğrenci yetiştiren tek okul Tütün Eksperliği Yüksekokulu.” ifadelerini kaydetti.

Rektör Kibar konuşmasına şöyle devam etti; “Öğrencilerimizi her türlü donanıma sahip olacak şekilde yetiştirdik. Akhisar Meslek Yüksekokulumuz ara eleman değil aranan eleman olarak ifade ettiğimiz 7 farklı programda öğrenci mezun ediyor. Bu bölümlerden iki tanesi Türkiye’de sadece iki yerde var olan bölümlere sahip çok kıymetli meslek yüksekokulu. Öğrencilerimizin yetiştirilmesinde emeği geçen tüm öğretim üyesi arkadaşlarıma öncelikle teşekkür ederim. Onlar sadece akademik bilgileriyle değil tüm hayat deneyimleri ve tecrübeleriyle birlikte öğrencilerimizi yetiştirdiler. O yüzden bizler mezun ettiğimiz öğrencilerimize son derece güveniyoruz. Bizim mezunlarımız, sadece mesleklerinde değil hayat boyu karşılarına çıkacak her türlü zorluğu aşacak kapasiteye sahip. Öğretim üyelerimizin en büyük destekçisi her zaman bizlerin yanında olan idari personelimiz, öğrencilerimizin tüm eğitim süreçleri boyunca onlara destek veren kişiler onlara da teşekkür ediyorum. Sevgili aileler, zorluklarla yetiştirdiğiniz bize teslim ettiğiniz çocuklarınızı bizde bugün mezunlarımız olarak sizlere teslim ediyoruz. Onlara sağladığınız tüm katkılar ve destekler için sizlere de teşekkür ediyorum. Sevgili öğrencilerimiz sizleri bugün öğrencilerimiz olarak uğurlarken mezunlarımız olarak aramıza hoş geldiniz demek istiyorum. Üniversitemizin kapıları sizlere her zaman açık. Öğrenmek bugün burada bitmiyor, bir ömür boyu devam edecek. Ancak sizler Tütün Eksperliği Yüksekokulu ve Akhisar Meslek Yüksekokulundan aldığınız eğitimle gerek mesleğinizde gerek hayatınızın her aşamasında son derece başarılı olabilecek kapasiteye sahipsiniz. Bundan sonrasında milli ve manevi değerlerimize bağlı kalarak Türkiye yüzyılına yakışacak şekilde bu ülkeye, bu devlete hizmet edeceğinize yürekten inanıyorum. Bundan sonraki yaşamınızda sizlere sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum. Mezuniyetiniz hayırlı olsun”

MCBÜ Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri tarafından sunulan müzik dinletisi ile devam eden programda, Tütün Eksperliği Yüksekokulu birincisi Özlem Çınar ve Akhisar Meslek Yüksekokulu birincisi Berkay Deniz’in mezuniyet kütüğüne plaketlerini çakmalarının ardından dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından başarı belgeleri verildi.

Mezuniyet Töreni, tüm mezunlara öğretim elemanları tarafından temsili mezuniyet belgelerinin verilmesi ve kep atma töreni ile sona erdi.

 

 


640 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC2459 _DSC2062 _DSC2085 _DSC2110 _DSC2118 _DSC2102 _DSC2142 _DSC2167 _DSC2129 _DSC2218 _DSC2040 _DSC2255 _DSC2263 _DSC2272 _DSC2267 _DSC2270 _DSC2274 _DSC2127 _DSC2290 _DSC2295 _DSC2341 _DSC2326 _DSC2420 _DSC2405 _DSC2349 _DSC2367 _DSC2380 _DSC2313 _DSC2303 _DSC2409 _DSC2332 _DSC2372 _DSC2351 _DSC2359 _DSC2397 _DSC1885 _DSC1970 _DSC1900 _DSC2482
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
640
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası