MÜSİAD Yönetim Kurulu’na “MCBÜ İş Yeri Uygulama Eğitimi” Anlatıldı

İlan Tarihi:18.02.2020 13:42:00
Güncelleme Tarihi:18.02.2020 13:42:00
 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şubesi Yönetim Kurulu üyelerine, MCBÜ İş Yeri Uygulama Eğitimi ve Teknokent hakkında bilgi vermek üzere, Manisa Teknokent’te bir toplantı gerçekleştirildi. 

18 Şubat 2020 tarihinde gerçekleşen toplantıya; MÜSİAD Manisa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Ok ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.  

Toplantıda MCBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Manisa Teknokent Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Türk tarafından, “MCBÜ İş Yeri Uygulama Eğitimi” hakkında bilgi verildi. Prof. Dr. Ahmet Türk, “´Bu model; öğrencilerimizin son dönemlerinde iş yerlerinde tam zamanlı olarak çalışmalarını sağlayıp, uygulama becerisi yüksek bir şekilde mezun olmalarını amaçlayan yeni bir eğitim modelidir. Öğrencilerimiz üniversitede edindikleri teorik bilgileri, iş yerlerinde 15 hafta süreyle çalışarak uygulama olanağı bulmaktadır. Oldukça önemli bir kısmı da aynı iş yerinde çalışmaya devam etme fırsatı yakalamaktadır. Hedef kitlemiz, büyük ve orta ölçekli firmalardır” dedi. Prof. Türk, modelin iş yerleri açısından da son derece faydalı olduğunun altını çizerek, “Firmalar ihtiyaç duydukları nitelikli iş gücünü yetiştirme şansına kavuşacak ve tanıma süreci yaşamadan öğrencilerimizi istihdam etme fırsatı bulacaklar. Ayrıca üniversitemizde ihtiyaçlarına uygun programların açılmasına da katkıda bulunacaklar” dedi.

Manisa Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş da Teknokent ve Teknokent’te yürütülen projeler hakkında bilgi verdi.

 


720 görüldü.    0 Paylaşıldı
1 _1_ 1 _2_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
720
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası