EN

 Manisa Celal Bayar Üniversitesi TÜBİTAK 2237-A Projesi Desteklemeye Hak Kazandı

İlan Tarihi:3.06.2024 15:11:00
Güncelleme Tarihi:3.06.2024 16:14:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı kapsamında "Geometrik Düşünme Alışkanlıklarının Gücü: Lisansüstü Öğrencilerine Yönelik Çevrimiçi Uygulamalar II " adlı proje ile TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

TÜBİTAK tarafından açıklanan 2024/1 döneminin sonuçlarına göre, Türkiye genelinde desteklenen projeler arasında Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Geometrik Düşünme Alışkanlıklarının Gücü projesiyle yürütücü olarak bir başarıya daha imza attı.

Yürütücülüğünü Manisa Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Buket Özüm Bülbül'ün üstlendiği Geometrik Düşünme Alışkanlıklarının Gücü  projesi ile  Türkiye’nin farklı üniversitelerinin matematik öğretimi programlarında görev yapan alanında uzman on öğretim üyesi tarafından lisansüstü öğrencilerine geometrik düşünme ve geometrik düşünme alışkanlıkları hakkında bilgi verilmesi, yazılım destekli geometri öğretimi ve dönüşüm geometrisinin keşfi şeklinde eğitimler verilmesi hedefleniyor.

Lisansüstü öğrencileriyle yürütülecek olan bu projenin sonunda, geometrik düşünme alışkanlıklarının sınıf içi uygulamalarına örnek oluşturabilecek etkinliklere yer vererek bu alandaki farkındalığı arttırmak ve lisansüstü öğrencilerinin teknoloji okuryazarı birey yetiştirecek donanımı kazanmaları bekleniyor. Manisa Celal Bayar Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan projenin paydaş kurumları arasında Trabzon Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Giresun Üniversitesi yer alıyor.


281 görüldü.    0 Paylaşıldı
mcbü geometri3 mcbü geometri2 mcbü geometri1
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
281
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası