Manisa Teknokent, bölgenin en önemli teknoloji geliştirme ve yenilikçilik merkezlerinden biri olarak dikkat çekmeye devam ediyor. Hem akademik hem de sanayi iş birlikleri ile teknoloji ve inovasyon alanında çığır açan çalışmalara imza atan Manisa Teknokent, girişimcilik ekosistemine büyük katkı sağlıyor.
Modern altyapısı, ileri teknoloji laboratuvarları ve geniş iş birliği ağı ile teknoloji tabanlı firmaların ve girişimcilerin en önemli buluşma noktalarından biri olan Manisa Teknokent bünyesinde yer alan firmalar, üniversitenin akademik birikiminden faydalanarak Ar-Ge çalışmalarını sürdürüyor ve yenilikçi projeler geliştiriyor.
Manisa Teknokent, teknoloji ve yenilikçiliğin yanı sıra sürdürülebilirlik konusunda da önemli adımlar atıyor. Teknokent, enerji ihtiyacının yıl içinde ortalama % 65'ini karşılayacak olan 273,9 kWp kapasiteli Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımını 2023 yılı şubat ayından itibaren yapılan yatırım teşvik ve çatı revizyon çalışmaları ile birlikte hayata geçirmişti. Bu yatırım hem enerji maliyetlerini düşürüyor hem de çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor.
GES yatırımı sayesinde Manisa Teknokent, yenilenebilir enerji kaynaklarını etkin bir şekilde kullanarak karbon ayak izini azaltmakta ve çevre dostu bir teknoloji merkezi olma yolunda önemli bir adım atmaktadır. Bu girişim, aynı zamanda bölgede yenilenebilir enerji konusunda farkındalık yaratıyor ve diğer kurumlara örnek teşkil ediyor. Manisa Teknokent, bu yatırımla birlikte bölge ekonomisine katkı sağlayarak sürdürülebilir bir geleceğe olan bağlılığını gösteriyor.
Genel Müdür Prof. Dr. Osman Çulha, Manisa Teknokent'in sürdürülebilir enerji yatırımları, güçlü Ar-Ge altyapısı ve yenilikçi Kuluçka Merkezi yatırımları ile destekleneceğini vurgulayarak, “Manisa Teknokent, bünyesindeki firmalara ve girişimcilere, yüksek standartlarda laboratuvarlar ve araştırma olanakları sunarak, yeni teknolojilerin geliştirilmesine katkı sağlayacaktır. Kuluçka Merkezi, yenilikçi fikirlerin ticari ürünlere dönüşmesi için gerekli desteği sağlayarak, girişimcilerin başarıya ulaşmasında önemli bir rol oynamaktadır. Merkez, girişimcilere mentorluk, finansman ve iş geliştirme desteği sunarak, onların hızlı ve sürdürülebilir bir şekilde büyümelerini sağlamaktadır. Bu kapsamda 2.500 m2 ek bina yatırımlarına bakanlık onayı ile 2025 yılı sonunda başlanması hedeflenmektedir” dedi.
MCBÜ Rektörü ve TEKNOKENT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa Teknokent’in teknolojik inovasyon ve sürdürülebilir enerji konusundaki öncü rolünü sürdürerek, diğer teknoloji geliştirme bölgelerine örnek olmaya devam edeceğini, araştırma altyapıları ve girişimcilik destekleri ile ekosistemi desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.
Rektör Prof. Dr. Kibar ayrıca Manisa Teknokent'in enerjide sürdürülebilirlik vizyonunun, Türkiye'nin teknoloji ve sürdürülebilirlik alanlarındaki gelişimine önemli katkılar sunacağının altını çizerek, Üniversitemizin Manisa Araştırma Girişimcilik ve Yenilikçilik Koordinatörlüğü faaliyet alanında yer alan Manisa Teknokent ve Teknoloji Transfer Ofisinin alternatif enerji, enerji verimliliği, iklim mutabakatı ve emisyon alanlarında yapılacak Ar-Ge faaliyetlerini destekleyeceğini, bu konuda faaliyet gösteren girişimci sayısını arttırmaya yönelik programlar başlatılacağını kaydetti.