Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları tarafından hazırlanan “Valorisation of Olive Seeds and Leaves as Nutraceutical or Functional Food (Zeytin İç Çekirdeği ve Yaprağının Nutrasötik veya Fonksiyonel Gıda Olarak Değerlendirilmesi)” projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Tunus Yüksek Eğitim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı (MHESR) arasındaki 2510 TÜBİTAK- MHESR (TUNUS) Uluslararası İkili İşbirliği kapsamında destek almaya hak kazandı.
Arş. Gör. Dr. Alev Yüksel Aydar’ın yürütücülüğünde ve Dr. Öğr. Üyesi Tuncay Yılmaz, Arş. Gör. Dr. Müzeyyen Berkel Kaşıkçı ve Biyomühendislik Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Tülay Öncü Öner araştırmacılığında hazırlanan proje, 2510 TÜBİTAK-MHERS( TUNUS) desteğini alacak 5 projeden biri oldu.