Manisa Celal Bayar Üniversitesi Üniversite Sanayi İş birliği Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSİTEM) ve Manisa Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri İş birliği Platformu tarafından düzenlenen, “Manisa Celal Bayar Üniversitesi III. Ulusal Üniversite-Sanayi İş birliği, Ar-Ge ve İnovasyon Kongresi”, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır’ın teşrifleriyle çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.
İki oturumda gerçekleşen “Manisa Celal Bayar Üniversitesi III. Ulusal Üniversite-Sanayi İş birliği, Ar-Ge ve İnovasyon Kongresi”ne, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Mustafa Erdoğan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Üniversite Sanayi İş birliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamit Serbest, davetli konuşmacılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç’ın açılış konuşması ile başlayan “Manisa Celal Bayar Üniversitesi III. Ulusal Üniversite-Sanayi İş birliği, Ar-Ge ve İnovasyon Kongresi”nin 1. Oturumu, MCBÜ Üniversite Sanayi İş birliği Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSİTEM) Müdürü, Prof. Dr. Osman Çulha ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. (TEKNOKENT) Genel Müdürü, Prof. Dr. Hüseyin Aktaş’ın sunumları ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Mustafa Erdoğan, Üniversite Sanayi İş birliği Merkezleri Platformu (ÜSİMP) Yürütme Kurulu Başkanı, Prof. Dr. Hamit Serbest’in katkıları ile devam etti.
Liderlik ve İnovasyon Paneli’nin gerçekleşmesinin ardından Ventures & Mentors League Kurucusu ve CEO’su Ufuk Batum ve Yaşar Üniversitesi, Stratejik Planlama ve Mükemmeliyet Ofisi Koordinatörü, Selçuk Karaata’nın katkıları ile devam eden Kongre’nin ilk oturumu, Girişimcilik ve Sanayi İş birliği Başarı Hikayeleri Paneli ile son buldu.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç’ın açılış konuşmalarıyla Saat 13.30 da başlan 2. Oturuma, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır da teşrif ederek Türkiye’nin Milli Teknoloji Yolculuğu Hamlesi sunumunu paylaştı.
Açılış konuşmasında Rektör Ataç, “Üniversite-Sanayi İş birliği çerçevesinde, öğrencilerimizin staj hareketliliklerine, iş dünyasının karşılık vermesi 2019 yılı itibariyle, 2928 firma ile 3200 öğrencimizin buluşmasını sağladı. Sektör buluşmalarından önce, tüm iş dünyasının yönetim kurulu başkanlarıyla, iş dünyasına atılacak çocuklarımızı bir araya getirerek, karşılıklı olarak sorularının cevaplarını bulma imkânı sağladık” açıklamalarına yer verdi.
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, “Bütün arzumuz, zor dönemde elde ettiğimiz başarıların, hayatın rutini içerisinde, tüm paydaşlarımızla birlikte çoğaltmak” ifadelerini kullandı.
Küreselden Yerele, Teoriden Politika ve Pratiğe Sanayi Bölgelerinin Dönüşümü Paneli ile İzmir Depremi Özel Paneli’nin gerçekleşmesinin ardından saat 18.30 da sonlanan “Manisa Celal Bayar Üniversitesi III. Ulusal Üniversite-Sanayi İş birliği, Ar-Ge ve İnovasyon Kongresi” bir başka platformda tekrar bir araya gelme temennisi ile nihayetlendi.