Manisa Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) paydaş kurum ve kuruluşlarla birlikte yapılan çalışmalar sonucu tamamlanarak, AFAD’ın kuruluşunun 12. Yılında tanıtım programı yapıldı. Kültür Sitesi’nde gerçekleşen programa Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, İl Jandarma Komutan Vekili Albay İbrahim Sungur katıldı.
İRAP, Manisa AFAD İl Müdürlüğünce; Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan 13 kişilik destek kurulu, 70 kurum, kuruluş, STK ve özel sektör çalışanı 322 personelden oluşan Teknik Çalışma grubu ile birlikte hazırlandı. Tüm paydaşlarla birlikte belirlenen Manisa’da en çok etkili olan 6 afet türünde (Deprem, sel/su taşkını, kütle hareketleri, yangın, meteorolojik afetler, maden ve endüstriyel kazalar) analizler yapıldı.
Manisa’daki afet tehlike kaynaklarını belirlemek, afet risklerini ve etkilerini azaltacak önlemleri almak suretiyle kayıpları en aza indirmek, diğer tüm paydaşlarla birlikte koordineli bir şekilde ilimizi afetlere karşı dirençli hale getirmek için 2022-2026 döneminde gerçekleştirilmesi öngörülen, 13 hedef ve 182 eylem belirlendi.
Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, dünya var oldukça afetlerin var olacağını açıklayarak, ülkemizin bulunduğu konum itibariyle afetlere maruz kalan bir ülke olduğunu belirtti.
Vali Karadeniz ve protokol üyeleri tarafından İRAP tanıtım sunumunun ardından, Manisa AFAD gönüllülerinden eğitimlerini tamamlayarak Destek AFAD Gönüllüsü olan gönüllülere kimlik kartlarının verildi. 2021 yılında ülkemizde meydana gelen, orman yangınları ve sel felaketlerinde görev alanlara İç İşleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından gönderilen teşekkür belgelerinin takdimi gerçekleştirildi.