Rektör Kibar ETV Manisa Kanalı ‘Sağlık Pusulası’ Programında Üniversite ve Tıp Fakültesi Çalışmalarını Anlattı

İlan Tarihi:27.06.2024 14:45:00
Güncelleme Tarihi:28.06.2024 09:56:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa ETV’ de ‘Sağlık Pusulası’ programının canlı yayın konuğu oldu.

Programda üniversite hakkında genel bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Kibar, üniversitenin sağlık alanında yürüttüğü çalışmalar, projeler ve gelecekteki hedefleri hakkında önemli bilgiler aktardı.

2024-2025 yılında öğrenci alımı yapacak beş yeni bölümümün olduğu bilgisini veren Rektör Prof. Dr. Kibar, “Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu altında ‘Alternatif Enerji Kaynakları Bölümü’ne istihdam konusunda ihtiyaçları karşılamak adına yirmi beş erkek yirmi beş kadın olmak üzere elli öğrenci alınacak. Diğer taraftan ‘Veri Bilimi ve Analitiği’, ‘Yapay Zekâ ve Makine Öğrenmesi’ bölümleri ve Manisa Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu altında da ‘Büyük Veri Analistliği, Dijital Dönüşüm Elektroniği, İmalat Yürütme Sistemleri Operatörlüğü’ bölümleri olmak üzere her birine otuzar öğrenci olmak üzere lisans ve ön lisans öğrencisi alınacak. Günümüzde dijitalleşme bu yöne kaymış durumda bizde Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak söz konusu bu alanda öğrenci yetiştirerek sektöre katkı sağlayacağız” dedi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi bünyesinde Türkiye’de bu yıl itibariyle altı üniversitede kurulan ‘Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi’nin de kurulduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, Üniversite, Tıp Fakültesi ve Hafsasultan Hastanesi hizmetleri konularında yapılan ve yapılması planlanan projelerle ile ilgili soruları cevapladı.


385 görüldü.    3 Paylaşıldı
mcbü_rektör prof. dr. rana kibar_etv manisa_sağlık pusulası programı
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
385
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası