EN

 Rektör Prof. Dr. Rana Kibar ÜAK Yönetim Kurulu Üyeliğine Seçildi

İlan Tarihi:30.09.2024 16:33:00
Güncelleme Tarihi:30.09.2024 22:32:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar 260. Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Toplantısı'nda yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

ÜAK toplantısı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, ÜAK Yönetim Kurulu Üyeleri, devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörleri ile üniversite temsilcilerinin katılımıyla YÖK binasında gerçekleştirildi.

ÜAK üyeliğine seçilen Rektör Prof. Dr. Rana Kibar önümüzdeki dönemde üniversitelerarası iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yapacak.

Prof. Dr. Rana Kibar, ÜAK üyeliğine seçilmesi dolayısıyla YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'a, ÜAK Başkanı Prof. Dr. Mehmet Karakaş'a ve kendisini destekleyen tüm ÜAK üyelerine teşekkür ederek, “Kalite odaklı bir eğitim anlayışını benimseyerek, üniversitemizin ulusal ve uluslararası alanda daha da gelişmesine katkı sağlayacağız” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’deki üniversiteler arasında iş birliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla oluşturulan ÜAK, yükseköğretim sisteminin gelişimine katkı sağlayan önemli bir platform olarak öne çıkıyor. ÜAK Yönetim Kurulu, Üniversitelerarası Kurul Genel Kurulu tarafından seçilen üçer üyeden Fen ve Mühendislik, Sağlık ve Sosyal Bilimler alanlarından, bir üye ile Güzel Sanatlar alanından oluşuyor.


861 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC4450
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
861
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası