Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrenciler için iftar daveti verdi. Üniversitemiz Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi Dumanlıdağ Restoranda, 23 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirilen iftar yemeğine Manisa Valisi Ahmet Deniz, Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ve eşi Asiye Gül Çelebi, Manisa Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Osman Güreser, Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Sühal Şemşit, Üniversitemiz Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİL-MER) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Betül B. Oğuz, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Serpil Ersöz, Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Zeynep Sülek, Erasmus Koordinatörü Devrim Zerengök ve Üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilerimiz katıldı.
Müslümanların sofrası herkese açıktır; bizim hem soframız hem gönlümüz herkese açıktır.
Sunuculuğunu Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Somalili Mohamud İsmail Kulane’nin yaptığı program, Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencisi Suriyeli Beshir Najeh Alkadi tarafından yapılan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Ardından Manisa Hatuniye Camii İmam Hatibi Hayrettin Çoban tarafından yemek duası ve kasîde okundu. Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Müzik Bölümü Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Harun Baki tarafından piyano dinletisi sunuldu.
Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, yaptığı konuşmada, “Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi hepimizin üzerine olsun. Kıymetli Valim, sevgili arkadaşlarım, çok değerli misafir öğrencilerimiz; akşamınız hayır olsun, bu mübarek Ramazan ayında bizi bir araya getiren Rabbime hamd ediyorum. Tuttuğumuz oruçlar inşallah Allah indinde kabul olur.
Bizim iftar soframıza sadece oruçlu olan arkadaşlarımız değil, Üniversitemizde eğitim gören farklı dinlere mensup diğer öğrenci arkadaşlarımız da bulunuyor. Müslümanların sofrası herkese açıktır; bizim hem soframız, hem gönlümüz herkese açıktır. Bu rahmet ayında inşallah Allah bize daha fazla yardımlaşmayı, paylaşmayı, kötülüklere engel olmayı nasip etsin.
Bizler sizleri Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, Türk milletinin gönüllü elçileri olarak görüyoruz.
Bizler Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak, özellikle Üniversitemizde eğitim gören misafir öğrencilerimize ayrı bir önem veriyoruz. Çünkü onlar bize anne babalarının ve ülkelerinin birer emaneti. Bizim birinci sorumluluğumuz onlara en iyi şekilde eğitim vermek, onların dertlerine derman olmak, ihtiyaçlarını karşılamak, problemlerini çözmek. Manisa’da misafir öğrencilerimizle ilgili olarak Manisa Uluslararası Öğrenci Derneğimiz de faaliyette bulunuyor. Türk milleti, tüm kurumları ve tüm imkânlarıyla burada misafir ettiğimiz öğrencilere sahip çıkmayı bir görev addediyor. İnşallah sizler de burada eğitimlerinizi en iyi şekilde tamamlayıp ülkelerinize gittiğinizde bizi iyilikle, güzellikle, hayırla hatırlarsınız. Bizler sizleri Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, Türk milletinin bir tür gönüllü elçileri olarak görüyoruz. Çünkü aramızda böyle bir sevgi ve muhabbet oluştu. Biz yaratılanı yaratandan ötürü seven bir anlayışın, kültürün, medeniyetin insanlarıyız. Ben öncelikle, bu kadar yoğunluğu arasında bizleri kırmayıp bu iftar davetimize icabet eden kıymetli Valimize teşekkür ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı sizlere de teşekkür ediyorum. Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin, Allah’a emanet olun” diye konuştu.
Anadolu coğrafyası; Yunus Emre’nin, Hacı Bektaş-ı Velî’nin, Mevlânâ’nın sevgi ve hoşgörü tohumlarının atıldığı bir coğrafyadır.
Manisa Valisi Ahmet Deniz ise, “Ramazan ayı bereketiyle, rahmetiyle, her şeyimizi paylaştığımız bir ay. Bu sofralar kardeşlik sofrası, çok güzel bir sofra. Farklı dine mensup, farklı etnik yapıya mensup, farklı ülkelerden yüzlerce öğrencimiz burada. Aslında çok güzel bir mesaj da var ve dünyanın bu mesaja, bu görüntüye ihtiyacı var. Maalesef çok acımasız bir çağda yaşıyoruz. Her şeyi maddi olarak tüketen, sömüren, kapitalizm dediğimiz bir sistem acımasızca dünyada işletiliyor. Bir sömürü düzeni, ancak biz buna karşıyız. Önemli olan her şeyi paylaşmak; düşüncemiz ne olursa olsun, inancımız ne olursa olsun öncelikle insanız. Cenabı Allah hepimizi insan olarak yaratmış. Peygamber Efendimiz Veda Hutbesinde siyahın beyaza, arabın aceme üstünlüğü yok diyor. Üstünlük iyiliktedir, takvadadır. Gönül insanı isen, hoş görü sahibi isen, üstün insan olursun. Hepimizin ihtiyacı olan şey; hoşgörü, merhamet ve şefkât. Her şey akıl ile olmuyor; hem aklıselim hem kalbi selim olacağız. Biz burada güzel bir sofranın başındayız ama dünyanın birçok yerinde, birçok coğrafyada maalesef kan var, gözyaşı var, ıstırap var. Çocuklar ölüyor, işte bunları sizlerin, bizlerin, dünyanın hissetmesi lazım.
Sizler Türkiye’den gideceksiniz, döndüğünüz zaman da ülkemizin gönül elçileri olacaksınız. Sizler burada gördüğünüz güzellikleri, misafirperverliği mutlaka paylaşacaksınız. Anadolu coğrafyası; Yunus Emre’nin, Hacı Bektaş-ı Velî’nin, Mevlânâ’nın sevgi ve hoşgörü tohumlarının atıldığı bir coğrafyadır. Biz kucağımızı her zaman açtık. Beş yüz yıl önce de açtık, yine açıyoruz, açmaya da devam edeceğiz, bu ülkenin güzelliği buradadır. Ben sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum, hepinize afiyet olsun diyorum, hocama da bu güzel ev sahipliği için teşekkür ediyorum” dedi.
Uluslararası öğrencilerimiz de söz alarak, ülkemiz ve Üniversitemiz hakkındaki görüşlerini paylaştılar ve iftar daveti için Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi’ye teşekkür ettiler.