Salihli Meslek Yüksekokulunda "Organ Bağışı" konulu seminer verildi

İlan Tarihi:12.11.2018 03:27:00

Salihli Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı 2.sınıf öğrencilerinin sosyal sorumluluk dersinde, Öğr. Gör. Sevda Musabali'nin danışmanlığında hazırladıkları "Organ Bağışının Önemi" projesi kapsamında seminer verildi.

Salihli MYO konferans salonunda gerçekleştirilen ve Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimliğinin görevlendirmiş olduğu Organ ve Doku Nakli Koordinatörleri Selçuk Demirler ve Hacer Engin tarafından seminerde; organ bağışının önemi, organ nakli bekleyen hasta sayısının 30.000 kişi olduğu, kimlerin organ bağışında bulunabileceği, organ bağışının koşulsuz sevgi olduğu, hangi organ ve dokuların naklinin yapılabildiği, organ ve doku naklinin tarihçesi, organ ve doku bağışının hukuksal yönü hakkında bilgi verildi.

Ayrıca, Salihli Beş Eylül Yerleşkesinde stant açılarak, organ bağışında bulunacak öğrencilerle, akademik ve idari personelin müracaatları alındı.

IMG_2231 IMG_2281 IMG_2275