Sarıgöl MYO'dan Haberler

İlan Tarihi:9.11.2018 03:27:00
 
"İş Yeri Uygulama Eğitimi" bilgilendirme toplantısı yapıldı
 
Sarıgöl Meslek Yüksekokulu Harita Kadastro ve Tapu Kadastro programlarının geçiş yapmış olduğu "İş Yeri Uygulama Eğitimi" modeli kapsamında, MCBÜ İş Yeri Uygulama Eğitimi Koordinatörü Prof. Dr. Kenan Yalınız tarafından, öğrencilerimize ve akademik personelimize bilgilendirme semineri gerçekleştirildi. 
Seminerde, eğitimin nitelikli istihdam için eleman yetiştirmeye yönelik olduğunun kavranması gerektiği vurgulanarak; öğrencilerimizin eğitime başlayana kadar yerine getirmeleri gereken koşullar, işveren olacak kurum/kuruluş veya özel şirketlerin sisteme kayıt olması için yapılması gerekenler, iş yeri eğitim sorumlularının ve izleyici öğretim elemanlarının öğrenci takip ve izlemedeki görevleri üzerinde duruldu. Daha sonra öğrencilerin iş yerinde hangi sorunlarla karşılaşabilecekleri, 15 haftalık iş yeri eğitiminde yapılması gereken görevler ve uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirme sonrasında hocaların ve öğrencilerin yönelttiği sorularla merak edilen konular açıklığa kavuşturuldu. Yoğun iş temposunda, Sarıgöl Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve akademik personeli için zaman ayıran, oldukça değerli bilgiler paylaşan Prof. Dr. Kenan Yalınız'a Sarıgöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Köse tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
 
Sarıgöl Meslek Yüksekokulu Yönetiminden Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüne Ziyaret
 
Sarıgöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Köse ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hüseyin Afacan tarafından Ankara'da bulunan Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüne özel bir ziyaret gerçekleştirildi.
Özellikle bahar yarıyılında iş yeri uygulama eğitimine gönderilecek okulumuz Tapu Kadastro Programı öğrencilerinin iş yeri bulma konusunda sıkıntı yaşamamaları adına gerçekleştirilen bu ziyarette; Tapu Kadastro Genel Müdür Yardımcısı Ömer Sinan Bayçelebi ve Tapu ve Kadastro Eğitim Müdürü Mahmut Şener ile görüşmeler yapıldı. Sarıgöl MYO ve Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü arasında bir anlaşma sağlandı. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından okulumuz öğrencilerinin eğitimi için gerekli bütün olanakların sağlanacağı, Bölge Müdürlükleri ve Tapu Müdürlükleri ile gerekli görüşmelerin yapılacağı ve öğrencilerin ücret karşılığında eğitiminin gerçekleştirileceği konusunda mutabakata varıldı.

782 görüldü.    1 Paylaşıldı
ERLH5766 VXYL4512 HKTV3106 FQQZ8565 KZIY3129 EXOF7382 FAZD0127
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
782
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası