Saruhanlı Meslek Yüksekokulunda "Catering" sektörü tanıtıldı

İlan Tarihi:12.12.2018 09:49:00
 
Saruhanlı Meslek Yüksekokulunda "Catering" sektörü tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Saruhanlı MYO Konferans Salonunda düzenlenen; Mamabus Catering firması Türkiye Operasyon Direktörü Gürkan Özcan, Bölge Müdürü Pınar Özsoy ve Proje Müdürü Şule Nur Çalık'ın konuşmacı olarak yer aldığı programa, Saruhanlı MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Sabih Özer, öğretim elemanları, Saruhanlılı iş insanları ve öğrenciler katıldı. 
Saruhanlı MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Sabih Özer, yaptığı açılış konuşmasında gıdanın milletlerin yaşam kaynağı olduğunu ve ülkemizin dünya gıda sektöründe çok önemli bir yer aldığını, son dönemde bazı gıda ürünlerinin ithal edilir seviyeye gelmesinin büyük tehlike oluşturduğunu belirterek, "Oysa topraklarımız bütün dünya insanlarını besleyecek gıda ürünleri yetiştirecek nitelikte ve verimliliktedir " dedi. 
Mamabus Catering firması Türkiye Operasyon Direktörü Gürkan Özcan hizmet alanlarının eğitim merkezleri olduğunu vurgulayarak; sektörün amacının sağlıklı, lezzetli ve hijyenik yeme-içme kültürünü, eğitim sektöründe üstün kalitede ulaşılabilir şekle getirmek olduğunu belirtti.  
"Geleceğin tanımı herkes için ayrı olsa da gelecek aslında yaşadığımız şu andır" diyen Özcan, "Nefes aldığımız her saniye geçmişe karışmakta ve geleceğimize yol almaktadır. Bugünü ne kadar verimli ve sağlıklı yaşayabilirsek geleceğimiz de o denli güzel olur. Geleceğimizin umut ışığı olan çocuklarımızın geleceğini sağlık ve başarı temelleri üzerine kurmak çok önemlidir. Çünkü sağlık ve eğitim bu hayatın en önemli iki unsuru olmakla beraber, geleceğin başarılı insanlarını yetiştirebilmenin kilit noktasıdır. Yanlış beslenme sebebiyle birçok hastalık ortaya çıkmaktadır. Kültürel olarak yeme-içme eylemini seven bir toplum olmamız da bu yanlışları körüklemektedir. Tabağınızın doluluk oranı ile yeterli ve dengeli beslenme arasındaki ilişki doğru orantılı değildir. Çünkü yeterli ve dengeli beslenme, vücudun kapasitesi ile ilgilidir. Öğün başına alınması gereken kalori bellidir. Bunu dengeli bir şekilde gerçekleştirdiğinizde hem yeterli hem de dengeli bir beslenme alışkanlığı kazanmış olursunuz. İşte bizim sorumluluğumuz tam da bu noktada başlıyor. Gençlerimizde görülen günümüz hastalık ve sorunlarının birçoğunun sağlıksız ve dengesiz beslenme kaynaklı olduğunu biliyoruz. Catering ailesi olarak, amacımız; okullarda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın obezite ile mücadele etmede yeterli, sağlıklı ve dengeli beslenmesini sağlamaktır. Bu bağlamda hayata geçirdiğimiz 'Gelecek Mutlu Gelecek, Gelecek Sağlıklı Beslenecek' konseptimizle, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin; geleceğe mutlu, başarılı ve sağlıklı bir şekilde hazırlanmasını hedeflemekteyiz" diye konuştu.
Bölge Müdürü Pınar Özsoy ve Proje Müdürü Şule Nur Çalık ise genel olarak catering sektöründe Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojileri Bölümü mezunlarının istihdamları hakkında bilgi vererek, öğrencilerle birebir görüşüp bu alanlarda çalışmanın önemini belirtiler.
Konferans öğrencilerin sorularına verilen cevapların ardından, Saruhanlı MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Sabih Özer tarafından katılımcılara teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.

 


575 görüldü.    0 Paylaşıldı
5 2 3 1 8 4 6 7
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
575
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası