Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi İçinde Bulunan Arkeolojik Sit Alanında Bilimsel İncelemelere Başlandı

İlan Tarihi:17.12.2018 14:12:00
 
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi içinde bulunan arkeolojik sit alanında bilimsel incelemelere başlandı. Manisa Müzesi ile Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümünün gerçekleştirdiği çalışmalara Arkeoloji Bölümü öğretim elemanlarının yanı sıra arkeoloji lisans ve yüksek lisans öğrencileri de katıldı. Arkeolojik çalışmalar kapsamında alanda yüzey araştırması gerçekleştirildi ve mimari kalıntılar belgelendi. 
Mimari yapılar ve yüzey buluntuları üzerinde gerçekleştirilen ilk tespitlere göre, arkeolojik sit alanı içinde geçmişi olasılıkla MÖ 4. yüzyıla dayanan mimari yapılar olduğu belirlendi. Alandaki yapıların çeşitli teraslar üzerine yerleştirildiği ve birden fazla mimari evreye sahip olduğu anlaşıldı. Buluntular arasında depolama ve serviste kullanılan seramik kaplara ait parçaların yanında, dini törenlerde sunu olarak kullanılan çeşitli seramik ve taş objelere ait parçalar olduğu görüldü. 
Önümüzdeki yıllarda sürdürülmesi planlanan araştırmalar sayesinde; hem Manisa'nın geçmişine yönelik yeni bilgilere ulaşılması, hem de Arkeoloji Bölümü öğrencilerine iş başı eğitim uygulaması gerçekleştirebilecekleri bir alan sunuluyor. Arkeolojik sit alanında yapılacak bilimsel çalışmaları takiben gerçekleştirilecek çevre düzenlemeleri sayesinde ise Türkiye'nin sayılı arkeoparklarından birinin Manisa Celal Bayar Üniversitesi kampüsüne kazandırılması, bu sayede Üniversitemiz tarafından Manisa'nın turizmine ve kültürel hayatına önemli bir katkı sağlanması amaçlanıyor.

 


440 görüldü.    0 Paylaşıldı
MCBÜ sit alanı _2_ MCBÜ sit alanı _4_ MCBÜ sit alanı _3_ MCBÜ sit alanı _5_ MCBÜ sit alanı _1_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
440
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası