Soma Meslek Yüksekokulundan Bağışlanan Her Organ Filizlenen Bir Hayattır Konferansı

İlan Tarihi:9.11.2018 03:27:00

3-9 Kasım Organ Bağışı ve Nakil Haftası kapsamında, Soma Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda "Bağışlanan Her Organ Filizlenen Bir Hayattır" konferansı düzenlendi.
Konferansa; Soma Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Osman Çağlayan, Hastane İdari Mali İşler Müdürü Sancar Delibalta, Soma Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Elçin Peker Akbulut, Başhekim Yardımcısı Dr. Cumhur Akif Yağan, Soma Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Şerife Çin, Uzm. Dr. Feray Baş, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Uzm. Dr. Feray Baş tarafından verilen konferansta organ bağışının önemine vurgu yapılarak; organ nakli için bekleyen hastaların yaşadıkları zorluklar, organ bağışının tanımı, kanundaki yeri, organ bağışının yapılacağı yerler, organ bağışı kartı, ülkemizin organ bağışındaki yeri, organ bağışının hangi durumlarda gerçekleşebileceği gibi konular hakkında bilgiler verildi.

Soma MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayla Tekin'in konferans için Soma Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Osman Çağlayan'a teşekkür etmesi ile sona eren konferansta, ayrıca organ bağışı yapmak isteyen öğrencilerin kayıtları alınarak "Organ ve Doku Bağış Kartı" verildi.