Soma'nın cevherleri "hayallerimizi kodluyoruz" eğitimleri ile ışıldıyor

İlan Tarihi:28.11.2018 03:27:00
 
Soma Meslek Yüksekokulunun katkı sağladığı, Demir Exportun Manisa bölgesindeki çalışanları ve aileleri için başlattığı "Hayallerimizi Kodluyoruz" sosyal sorumluluk projesinin kodlama eğitimleri tamamlandı. Proje kapsamında bugüne kadar 140 çocuk ve genç ile 75 öğretmen ve anne toplam 6 bin 279 saat eğitim aldı. 
 
Kodlamadan etkili aile içi iletişime, ergen sağlığından iş sağlığı ve güvenliğine, farklı başlıkları kapsayan "Hayallerimizi Kodluyoruz" projesinin ikinci dönem sertifika töreni 26 Kasım'da gerçekleştirildi. 
 
Aileleri bilinçlendirerek çocukları ve gençleri bilime özendirmenin hedeflendiği proje, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV), KızCode Platformu ve Üniversitemiz Soma Meslek Yüksekokulunun katkılarıyla hayata geçirildi. 
 
Törende "Hayallere giden yolda birlikte ilerlemek" temasıyla yola çıkılan projenin ikinci döneminde eğitim alan Soma Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile Soma, Fatih ve Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri sertifikalarını alırken, proje ortakları da davetlilerle ikinci dönem çalışmalarının detaylarını paylaştılar. 
Törene katılan Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş yaptığı konuşmada projeyi değerlendirirken; kodlamanın çağımızın dili olduğunu, çağımızı yakalayabilmek için bu dili anlamak gerektiğini vurguladı. Manisa olarak bu konuda yürüttükleri çalışmaları Demir Exportun projesi ile bir adım öteye taşıdıklarını kaydeden Altıntaş, "Hayallerimizi Kodluyoruz" projesini örnek bir proje olarak tanımladı ve emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.  
 
Soma Belediye Başkanı Ali Tulup ise kodlamanın bugünlerde en aranılan, en arzu edilen alanlarda biri olduğunun altını çizerken, Soma'ya sağladıkları katkıdan dolayı Koç Grubu ve Demir Exporta teşekkür etti.
 
Ardından söz alan Soma Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayla Tekin, sektörlerin artık sadece diploma istemediğini; yenilikçi, girişimci, kendine güvenen bireyler istediğini dile getirirerek, projeye ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Kodlamaya teknolojinin bulunduğu her noktada gereksinim duyulduğuna da değinen Tekin, Demir Exportun gerçekleştirdiği bu proje ile özellikle kız çocuklarının kendilerini geliştirmelerini sağladığını vurguladı. Dr. Ayla Tekin farklı bölümlerde eğitim alan öğrencileri buluşturan projeye ilişkin öğrencilerinden çok güzel geri dönüşler aldıklarını söyleyerek, Demir Export yetkililerine ve KızCode eğitmenlerine teşekkür etti. 
 
Program ikinci dönem mezunlarının sertifikalarını almalarının ardından, düzenlenen kokteyl ile sona erdi.
 

577 görüldü.    0 Paylaşıldı
Ali Tulup sertifika _5_ Ceren Ertem Çimen sertifika _1_ Ramazan Yon Demir Export Hayallerimizi Kodluyoruz Sertifika Toreni Toplu Demir Export Hayallerimizi Kodluyoruz Ikinci Donem2 Ayla Tekin Ahmet Altıntaş
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
577
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası