Tıp Fakültemiz, Tıbbi Patoloji Uzmanlık Eğitimi konusunda akredite edildi

İlan Tarihi:20.12.2018 10:42:00
 
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı, Patoloji Dernekleri Federasyonu Tıbbi Patoloji Yeterlik Kurulu Akreditasyon Komisyonu tarafından 5 yıl süre ile akredite edildi.
Tıp Fakültemiz Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı; Türk Tıbbi Patoloji camiasının çatı kuruluşu olan Patoloji Dernekleri Federasyonunun ilk kez açtığı eğitim akreditasyonu programına, Ocak 2018'de başvurmuş ve başvuru dosyası kabul edilerek Patoloji Dernekleri Federasyonu Tıbbi Patoloji Yeterlik Kurulu Akreditasyon Komisyonu Başkanlığı tarafından 18 Mayıs 2018 tarihinde ziyaret edilmişti. Tıbbi Patoloji Yeterlik Kurulu Akreditasyon Komisyonu Başkanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, Tıbbi Patoloji Anabilim Dalımızın gerekli koşulları sağladığı saptanarak; Tıbbi Patoloji Uzmanlık Eğitimi, 1 Ocak 2024 tarihine kadar beş yıl süreyle akredite edildi. Akreditasyon belgesi, 28. Ulusal Patoloji Kongresinde düzenlenen bir törenle, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aydın İşisağ'a takdim edildi.
 
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, "Tıbbi Patoloji Anabilim Dalında görevli tüm öğretim üyelerimiz, öğretim elemanlarımız ve yardımcı personelin büyük bir özveri gösterdiği akreditasyon süreci, üniversitemiz ve fakültemizin desteği ve katılımıyla başarıyla sonuçlandı. Mezuniyet Öncesi Eğitimi, Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı ve Kulak-Burun-Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalının akredite edilmesinin ardından, Tıbbi Patoloji Anabilim Dalımızın da akredite edilmiş olması, gerek üniversitemizin ve gerekse fakültemizin prestijini, tanınırlığını ve tercih edilirliğini artırmaktadır" diye konuştu.

988 görüldü.    0 Paylaşıldı
patoloji_1 Tıbbı Patoloji AD Akreditasyon Belgesi
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
988
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası