Üniversitemiz Sanat Tarihi Bölümünden “Antik Sikkeler Bilimi-Nümizmatik Troas, Aeolis & Mysia Bölgeleri Antik Kentleri Grek Sikkeleri” Konferansı

İlan Tarihi:11.12.2018 16:32:00

Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü tarafından düzenlenen "Antik Sikkeler Bilimi-Nümizmatik Troas, Aeolis & Mysia Bölgeleri Antik Kentleri Grek Sikkeleri" konulu konferans, 6 Aralık 2018 tarihinde Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde başarıyla gerçekleştirildi.
Konuşmacı olarak davet edilen İzmir Arkeoloji Müzesine kayıtlı koleksiyonerlerden Özkan Arıkantürk; Batı Anadolu'nun önemli antik yerleşim yerleri olan Troas, Aeolis ve Mysia Bölgeleri antik kentleri ve bu kentlerde basılmış Grek sikkeleri hakkında bilgileri, koleksiyonunda yer alan altın, gümüş ve bronz sikkeler eşliğinde sundu.
Koleksiyonerlik hayatından da kısaca bahseden Özkan Arıkantürk, koleksiyonunda yer alan Arkaik ve Hellenistik Dönemlere ait yaklaşık 3500 adet Antik Troas, Aeolis ve Mysia Bölgeleri Grek sikkelerinden seçtiği özel örneklerle gerçekleştirdiği sunumunda, bu kentlerin tarihsel ve arkeolojik açıdan önemine değindi. Ülkemizdeki taşınabilir tarihi eser koleksiyonerliğinin öneminden ve ülkemize olan katkısından da bahseden Özkan Arıkantürk, sahip olduğu koleksiyon, basılmış ve çalışmaları hâlâ devam eden uluslararası kitap projeleri hakkında önemli bilgiler verdi.
Konferans sonunda dinleyicilerin sorularını yanıtlayan Özkan Arıkantürk'e Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi İlker Mümin Çağlar tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

_DSC7767 _DSC7763 _DSC7803 _DSC7784 _DSC7788 _DSC7800 _DSC7771