Üniversitemiz Yükseköğrenim Vakfı Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

İlan Tarihi:18.03.2019 12:13:00
 

Üniversitemiz Yükseköğrenim Vakfı Olağan Genel Kurul Toplantısı, 15 Mart 2019 tarihinde  Dumanlıdağ Restoranda yapıldı. Toplantıya Manisa Valisi Ahmet Deniz, Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Bilal Gümüş ve Prof. Dr. Birol Kovancılar, İl Müftüsü Sinan Cihan, Yükseköğrenim Vakfı Başkanı Rıza Akçalı, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, dekanlar, Genel Sekreterimiz Ali Emirosmanoğlu, Vakıf üyeleri ve akademisyenler katıldı.

Toplantıda söz alan MCBÜ Yükseköğrenim Vakfı Başkanı Rıza Akçalı, 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında 73 ön lisans, 10 yüksek lisans, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında da 88 ön lisans, 10 yüksek lisans öğrencisine burs verdiklerini söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, “Bugün olağan genel kurulumumuzu büyük bir katılımla gerçekleştiriyoruz. Ben özellikle böyle büyük bir katılımla vakfımızın genel kurulunu gerçekleştirmiş olmamamızın önemli olduğunu düşünüyorum. Bu Vakfımıza olan ilginin, güvenin devam ettiğini gösteriyor” dedi.

Ben aynı zamanda bir Manisalı olarak; kendimi Üniversitemizin yanı sıra, çok sevdiğim şehrime karşı da sorumlu hissediyorum.

Prof. Çelebi Üniversitemiz hakkında genel bir bilgilendirme yaparak, “Üniversiteler öncelikle bulundukları şehre ve bölgeye, sonra da ülkelerine hizmet sunmakla yükümlü. Manisa Celal Bayar Üniversitemizin de böyle bir sorumluluğu, böyle bir misyonu var. Bizim öncelikli faydamız, katkımız şehrimize olmak durumunda. Ben aynı zamanda bir Manisalı olarak, kendimi Üniversitemizin yanı sıra çok sevdiğim şehrime karşı da sorumlu hissediyorum.

Bu geçen süre zarfında Üniversitemiz özellikle sanayi işbirliği noktasında çok ciddi bir atılım gerçekleştirdi. Bunu Teknokentimiz üzerinden başardık. Sanayi ile geç kaldığımız ilişkileri hızla tesis ediyoruz. Teknokentimiz üzerinden Kalkınma Ajansının desteklediği projelerimiz var, Akıllı Ürün ve Üretim Sistemleri, Savunma Sanayii Teknoloji Geliştirme Kümesi gibi. Bütün bunlar Üniversitemiz kadar şehrimize de, şehrimizin ekonomisine de katkı sağlayacak. Tarım sektörüne karşı sorumlu olduğumuzu hep ifade ediyorum. Belki bu üniversite kurulduğunda, ilk kurulacak fakültelerin başında Tarım Bilimleri Teknolojileri Fakülteleri gelmekteydi. Fakat maalesef, Türkiye’nin en zengin tarımsal potansiyeline sahip bu şehirde böyle bir fakültemiz yok. Bu fakültemiz elbette Ziraat Mühendisi yetiştirmek yerine, tarımdaki AR-GE çalışmalarına destek vermeliydi.  Biz bu açığımızı özellikle Deneysel Fen Bilimleri Araştırma Merkezimizle, yine ilçelerimizdeki tarımla ilgili programlarımızla telafi etmeğe çalışıyoruz. Üniversitemizin hem merkezde, hem ilçelerde yerel yönetimlerle, meslek odalarıyla yaptığı müşterek projeler var.

Parantez açarak söylemek istiyorum; eğitimde çok başarılı bir modeli,  iş yeri uygulama eğitimini hayata geçirdik. Bunu başarıyla yürütüyoruz. Hem şehrimiz hem öğrencimiz hem de iş yerlerimiz için çok faydalı sonuçların ortaya çıktığı bir model. Zannediyorum sizler de Manisalı olarak, iş yeri uygulama modelimizden, onun getirdiği faydalardan haberdarsınız.

Sürekli Eğitim Merkezi ile yaptığımız çalışmalar var, onun dışında da belediyelerle, yerel yönetimlerle hayata geçirdiğimiz projeler var.  Örnek vermek gerekirse, Ticaret Borsası Başkanı Sayın Sadık Özkasap, üzümdeki kalıntı problemini çözmek için bir test merkezine ihtiyacı olduğunu söylediğinde; bu üniversitenin Rektörü olarak, bu yörenin çocuğu olarak, eğilmem gereken konulardan bir tanesinin bu olduğunu düşündüm ve bu konuda gerekli talimatları verdim. Çok ciddi mesafeler kaydettik. Elbette bu şehrin ihtiyaç duyduğu, üniversiteden istediği, beklediği hizmetleri sunmak, o projelere ortak olmak durumundayım.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi artık belli bir ivme yakaladı ve bundan sonra da devam edecek. Üniversitemiz sorumluluklarını layıkıyla ve hakkıyla yerine getirecek.

Bizim Manisa ile anlaşamadığımız tek nokta, öğrenci niye Manisa’da kalmıyor konusudur. Bu konu bizim üniversite olarak üstesinden gelebileceğimiz bir konu değildir. Bu şehir İzmir’e bu kadar yakın ve bu kadar çok ulaşım imkanı varken, öğrenciyi buraya çekmek için İzmir ile rekabet etmek durumundadır. Memnuniyetle şunu görüyoruz ki Manisa bu bakımdan da çok ilerledi. Özellikle büyükşehir olmasından sonra, Manisa’da kültür-sanat etkinlikleri ve sosyal imkanlar arttı.

Bizden yeni fakülte ve bölüm açılmasından ziyade, özellikle AR-GE konusunda destek istensin. Bu konuda fiziki altyapımız ve insan kaynağımız var. Sahip olduğumuz imkanlarla her türlü desteği sunmaya, birlikte çalışmaya hazırız. Artık bu üniversite belli bir ivme yakaladı ve bundan sonra da devam edecek. Üniversitemiz sorumluluklarını layıkıyla ve hakkıyla yerine getirecek” dedi.

Manisa Valisi Ahmet Deniz, Vakıf hizmetinin ecdadımızdan gelen gönüllülük esasına dayalı bir hizmet olduğunu belirterek, “Güzel çalışmalar var, ancak gönül istiyor ki vakıflar daha güçlü olsun, daha fazla hizmet etsinler. Hiç bir şey yapmasalar bile yaklaşık 100 öğrenciye burs veriyorlar. Hepimiz öğrencilik yaptık, öğrenciye küçücük bir destek bile çok kıymetli. Üniversitelerde öğrencilerimiz maddi sıkıntılar dolayısıyla bazen yanlış kişiler tarafından yönlendirilebiliyor. Bunun da sonuçlarını hepimiz görüyoruz. Onun için hep beraber, elimizden geldiği kadar Vakfın güçlendirilmesi konusunda ortak akılla, çabayla, emekle bir şeyler yapabiliriz” dedi. Manisa’nın tarihiyle, kültürüyle, sanayisiyle, tarımıyla küçümsenmeyecek bir yerde olduğunu ifade eden Vali Deniz, daha iyisi olabileceğini belirterek, Manisa’ya ilk geldiği günlerde ilk ziyaret ettiği yerlerin Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Teknokent olduğunu söyledi.

Ardından, Divan Başkanlığına Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter seçildi. Yapılan seçim sonucunda; MCBÜ Yükseköğrenim Vakfı Başkanlığına Rıza Akçalı, Başkan Vekilliğine Mehmet Yılmaz, Genel Sekreterliğe Doç. Dr. M. Ali Çipiloğlu, Muhasip Üyeliğe Recep Çınar getirildi.  Prof. Dr. Ahmet Türk Vakıf üyesi olurken, Ümit Türek ve Sadık Özkasap yedek üye oldu. Vakıf Denetim Kurulunda Denetçiliğe Yasemin Gümüş ve Prof. Dr. Mustafa Mıynat seçilirken, Ufuk Tanık ve Prof. Dr. Hüseyin Aktaş yedek denetçi oldu. Vefat eden dört kurucu üye yerine de seçim yapıldı. Vefat eden Nuri Sorman, Halil Yurtseven, Vedat Hürsan ve Tahir Erdem’in yerine Recep Çınar, Mehmet Yılmaz, Ali Suat Ertosun ve Halit Ünlü seçildi

 

 

 


1146 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC7300 _DSC7309 _DSC7307 _DSC7311 _DSC7321 _DSC7323 _DSC7327 _DSC7328 _DSC7331 _DSC7336 _DSC7352 _DSC7349 _DSC7348 _DSC7360a _DSC7360 _DSC7370a _DSC7370 _DSC7414 _DSC7408 _DSC7414b
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1146
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası
EgeKAF - Manisa Celal Bayar Üniversitesi Kariyer Fuarı Ege Bölgesi Kariyer Fuarı EgeKAF - Ege Bölgesi Kariyer Fuarı EgeKAF Etkinlik Detayları EgeKAF Etkinlik Detayları