VIII. Ulusal Biyomühendislik Kongresi (BEC2024) Gerçekleşti

İlan Tarihi:27.05.2024 12:00:00
Güncelleme Tarihi:27.05.2024 12:13:00
 

VIII. Ulusal Biyomühendislik Kongresi (BEC2024) dokuz yıl aradan sonra “Biyomühendislik Uygulamaları” teması altında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü tarafından Manisa Anemon Otel’de gerçekleştirildi.

Kongrenin açılış oturumuna Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Ay, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mustafa Erkan Turan, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Türk, dekanlar ve merkez müdürleri katılım gösterdi.

Kongre başkanları ve Düzenleme Kurulu adına açılış konuşmasını Dr. Öğretim Üyesi Şeyma Taşdemir gerçekleştirdi. Dr. Öğr. Üyesi Şeyma Taşdemir, açılış konuşmasında Biyomühendislik Kongrelerinin tarihçesinden bahsederek Biyomühendislik’ in önemini vurguladı.

MCBÜ Biyomühendislik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Yürekli ise Biyomühendislik bölümünün gelişiminden ve hedeflerinden bahsetti.

Rektör yardımcısı Prof. Dr. Kadir Ay konuşmasında Biyomühendisliğin önemini vurgulayarak, VIII. Ulusal Biyomühendislik Kongre’si düzenleme kuruluna, kongreye katılan davetli konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür etti.

Kongrenin ilk günü davetli konuşmacılardan Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan “Biyomühendisliğin toplumsal refaha katkısı”; Prof. Dr. Arif Çağlar “Geçmişten günümüze biyomühendisliğin gelişimi”; Prof. Dr. Ashok Pandey “Biowaste-to-Bioenergy: A Circular Bioeconomy Perspectives for Sustainable Energy and Environment” başlıklı konuşmaları ile başladı.

Öğleden sonraki oturumda Prof. Dr. Mehmet İnan “Pichia pastoris’te Terapötik Antikor ve Antikor Parçacıkları Üretimi”; Atabay İlaç ve İnce Kimyasallar A.Ş.'de Ar&Ge ve İnovasyondan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Doğan Taşkent “İlaç Geliştirme Süreci, Biyoteknolojik İlaçlar ve Pazarın Durumu” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi. Davetli konuşmacıların sunumlarının ardından kongre sözlü bildiri oturumları ile tamamlandı.

Kongrenin ikinci gününde Prof. Dr. Yannis Missirlis’in “Multiple Sources of Information Flow in Cells, Tissues and Tissue Engineering” başlıklı konuşması, Prof. Dr. S. İsmet Deliloğlu Gürhan “Viral Aşı Üretimi ve Hücre Kültürleri”; Prof. Dr. Erdal Bedir “Hücresel Yaşlanma ve Ölüm Mekanizmaları Üzerine Etkili Sapogenin Türevlerinin Geliştirilmesi” ve Türkiye’de ilk kez kurulacak olan Biyoteknoloji Vadisinin temellerini atanlardan biri olan Ahmet Fethi Polat “Bilimin Geleceğinde Biyoteknoloji Vadisi” hakkında bilgi verdi.

Kongrenin son gününde Prof. Dr. K. Arzum Erdem Gürsan nükleik asit etkileşimlerin tayininde elektrokimyasal biyosensörlerin uygulamalarına yer verirken, davetli konuşmacı Prof. Dr. Anne Frary, “Gene Editing and Crop Improvement: Successes and Lessons Learned” başlıklı konuşmasını sundu. Davetli konuşmacıların sunumlarının ardından sözlü bildiri son oturumları gerçekleştirildi. BEC2024, kongre başkanlarından Doç. Dr. İrem Deniz Can’ın kapanış konuşması ve ödül töreniyle devam etti.

VIII. Ulusal Biyomühendislik Kongre’si ikisi yurt dışından toplam 11 davetli konuşmacı; 22 sektör temsilcisi ile birlikte toplam 235 katılımcıya ev sahipliği yaptı. 3 gün boyunca 2 salonda eş zamanlı olarak biyoproses, enzim, biyoinformatik, mikroakışkan sistemler, modelleme, doku mühendisliği, aşı, farmasötikler, nanomalzemeler, enerji, biyosensörler ve biyomedikal uygulamaları hakkında 64’ü sözlü ve 51’i poster olmak üzere toplam 115 bildiri sunumu gerçekleştirildi.


748 görüldü.    0 Paylaşıldı
DSC_2876s _DSC0028 _DSC0012 _DSC0039 _DSC0069 _DSC0018 _DSC0051 _DSC0209 _DSC0177 _DSC0207 _DSC9977 DSC_2873s
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
748
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası