Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi Kapsamında "Çevrimiçi Öğrenmede Kalite Güvencesi Çalıştayı" Düzenlendi

İlan Tarihi:2.08.2021 16:00:00
Güncelleme Tarihi:7.09.2021 13:29:00
 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Beykoz Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi iş birliği ile "Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi: Çevrimiçi Öğrenmede Kalite Güvencesi Çalıştayı" düzenlendi. 
Çevrim içi olarak gerçekleştirilen çalıştaya, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım ve farklı üniversitelerden öğretim elemanları ile idari personel katıldı.  
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Barış Çukurbaşı, Eskişehir Üniversitesi Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Dr. Nazire Burçin Hamutoğlu ve Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mübin Kıyıcı’nın editör kurulunda yer aldığı çalıştay, Editör Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mübin Kıyıcı’nın, TYYÇ ve Çevrimiçi Öğrenme Bağlamında Çerçevenin Paylaşılması: Geçmişten Günümüze ve Geleceğe Bakış başlıklı konuşmalarıyla başladı.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, çalıştay sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ederek başladığı açılış konuşmasında "Covid 19 ile birlikte eğitimde, sağlıkta, sosyal yaşamda ve ekonomide ülkemiz ve tüm dünya insanı farklı bir noktaya evrildi. Geldiğimiz bu noktada üniversitelerin yaşanan sosyal, ekonomik ve siyasal olaylar karşısında pozisyon bulabilmesi hepimizin takdirini kazanmış durumda" ifadelerini kaydederek "Türkiye Yükseköğretim Yeterlilik Çerçevesi içerisinde öğrencilerin, toplam eğitimin ve aidiyetin arttırılması, insanı odağa alan bir yönetim ve eğitim anlayışı ile süreci idare etmenin çabası içerisindeyiz. Üniversite olarak bu süreçte özellikle uzaktan eğitim noktasında bölgede birinci konumdayız." dedi. 
Rektör Ataç konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Geldiğimiz noktada ve bundan sonraki uzaktan eğitim sürecinde kalitemizin arttırılmasında en önemli faktör insan. İnsan faktörünü çok iyi istihdam edebilirsek başaramayacağımız hiçbir şey yok. Gerçekleştirdiğimiz bu çalıştayın çıktılarına göre gerek üniversitemizde gerekse diğer katılımcı üniversiteler ve paydaşlarımızla, pandemi sonrası veya sistemin herhangi bir şekilde sekteye uğramasıyla birlikte, kriz çıkmadan tedbirlerini alan, süreci idare edebilen, kriz çıktığında da ona hazırlıklı olan bir üniversite hayalimiz var. Çıktılarının tüm üniversite camiasına, akademisyenlere, öğrencilerimize, ülkemize ve insanlığa faydalı olacağını ümit ediyorum".
Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü, Yükseköğretim Kalite Kurulu Üyesi ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim-Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, "Bu çalıştay kapsamında farklı üniversitelerden hocalarımız bir araya gelerek güzel bir şey yapıyorlar. Özellikle bir kitap hazırlamak süreci daha da etkili hale getirecektir. Temennimiz bu hocalarımızın sayısının artması ve niteliğin arttırılması." ifadelerine yer verirken, Sakarya Üniversitesi Rektörü ve Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Fatih Savaşan "Online dönem öncesinde özellikle uzmanlık alanından dolayı derslere dışarıdan hoca getirmek hoca ve üniversite açısından bazen mümkün olmayabiliyordu. Ya da zamanla hoca dersi bırakmak istiyordu. Bu da uzmanlık alanının dışında birilerinin derslere girmesine mecbur bırakıyordu. Online hale geçildiğinde hem görevlendirmelerin hem de hocaların ders vermesinin önü açıldı." açıklamalarında bulundu. Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Mehmet Durman ise "Çalıştay önerisi bize geldiğinde çok değerli olduğunu düşündüm. Hayatımızın önemli bir parçası haline gelen ve devam edecek olan çevrimiçi öğrenme bu çalıştayın konusu. Çalıştayın başarısı birbiri ile ilişkili olan konuları bir araya getirebilmiş olması. Her bir konu üzerine ayrı ayrı çalışmalar yapılıyorken bu çalıştay hepsini bir araya getirmiş durumda." İfadelerini kaydetti.
Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım, "Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi ve Kalite Güvencesi" başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.  Prof. Dr. Yıldırım yaptığı sunum kapsamında Dönüşen Dünyada Yükseköğretim Alanı, Yeterlilikler ve Kalite Güvencesi Sistemi, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) ve Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi ’ne (TYYÇ) İlişkin Özellikle Kalite Çerçevesine İlişkin Güncel Çalışmalar, Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi ve Kalite Güvencesi Bağlamında YÖKAK’ın Tespitleri, Önerileri, Ülkemizdeki Durum Analizleri, Uzaktan ve Karma Eğitimde Kalite Güvencesi başlıklarına değindi.
Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Eskişehir Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Dr. Nazire Burçin Hamutoğlu’nun yürüttüğü "Çevrimiçi Öğrenme ile Kalite Güvencesinin Kesiştiği Noktalar" başlıklı panelde; Doç. Dr. Elif Buğra Kuzu Demir "Öğretim Tasarımı", Dr. Öğr. Üyesi Fatih Erdoğdu "Teknoloji Destekli Öğrenme ve Öğretme" ve Dr. Öğr. Üyesi Sungur Gürel "Ölçme ve Değerlendirme" başlıklarında sunumlarını gerçekleştirdi. Panelin ardından yapılan uygulamalı oturumda ise katılımcılar takım liderleri eşliğinde çalıştay kapsamında odaklanılan konular hakkında çalışmalar yapıldı. Çalıştay, genel değerlendirme ve kapanış ile sona erdi.

 


1508 görüldü.    0 Paylaşıldı
biz_DSC9206 biz_DSC9192 biz_DSC9196 mcbü_Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi Kapsamında Çevrimiçi Öğrenmede Kalite Güvencesi Çalıştayı
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
1508
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası
EgeKAF - Manisa Celal Bayar Üniversitesi Kariyer Fuarı Ege Bölgesi Kariyer Fuarı EgeKAF - Ege Bölgesi Kariyer Fuarı EgeKAF Etkinlik Detayları EgeKAF Etkinlik Detayları