"AR-GE, Yenilik ve Girişimcilik, Teknoloji Yönetimi ve Sanayide Dijital Dönüşüm" masaya yatırıldı

İlan Tarihi:19.11.2018 03:27:00
 
MCBÜ II. Uluslararası Üniversite-Sanayi İşbirliği AR-GE ve İnovasyon Kongresi kapsamında, "AR-GE, Yenilik ve Girişimcilik, Teknoloji Yönetimi ve Sanayide Dijital Dönüşüm Paneli" düzenlendi. MCBÜ Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceyhun Araz'ın yönettiği panele konuşmacı olarak; İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci, Vestel Ventures Genel Müdürü Metin Salt, Siemens Türkiye Dijitalizasyon ve Endüstri 4.0 Pazarlama Müdürü Derya İren ve Vestel IoT, Cloud ve Otomotiv Yöneticisi Yaşar Burak Savak yerine Kaan Bakanoğlu katıldı. 
 
Panelde; ülkemizdeki sanayi-hizmet altyapısındaki teknoloji ve gelişim süreçleri ile teknolojinin üretim hatlarına ve değer zincirine olan entegrasyonundaki mevcut durumun dünyadaki durum ile karşılaştırması yapılarak, planlanan stratejik dönüşümün yol haritaları ve örnek uygulamaları hakkında bilgiler verildi. İmalat sanayisinde "Dijital Dönüşüm Yol Haritası" kapsamında, teknoloji şirketleri ve girişimcilerin rolü, teknoloji yatırımlarının yönü ile bu konulardaki nitelikli personel ve altyapı gereklilikleri üzerinde durularak; dijital çağda AR-GE, yenilik ve üniversite-sanayi işbirliği faaliyetlerinin muhtemel dönüşümü, gelişimi ve öngörüler hakkında tartışmalar yapıldı.
 
İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci; dijitalleşen dünya, üretim ve üründe dijitalleşme, üretim süreçlerindeki AR-GE faaliyetlerinden ve Endüstri 4.0 uygulamalarından bahsetti. Aynı zamanda Taşıt Araçları Tedarikçileri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Perihan İnci, otomotiv sektöründe Endüstri 4.0'e geçiş faaliyetlerini anlattı ve uygulamalar hakkında Manisa jant fabrikasındaki dönüşümden örnekler verdi.
 
Vestel Ventures Genel Müdürü Metin Salt; dijitalleşen sanayi, nesnelerin interneti, sanayide dijitalleşme alanında Türkiye ve dünyadaki girişimci şirketlerden örnekler vererek, bu süreçte ortaya çıkan yeniliklerin geleneksel ürün ve üretim süreçlerini yok edici etkilerinden, insan ve nitelikli iş gücündeki değişimden, tüm mal ve hizmetlerin kişiselleşme süreçlerinden bahsetti. Bu durumda bazı sektörlerin yok olacağını belirterek, yerine hangi yeni sektörlerin geleceği konusunda tematik örnekler verdi. Üründe ve üretim süreçlerinde anlık verilerin işlenmesi ve değerlendirilmesi sonucunda ortaya çıkan operasyonel yeniliklerin firma verimliliğine olası etkilerini dile getirerek, veri işleme alanındaki iş gücü eksikliğinden bahsetti. 
 
Siemens Türkiye Dijitalleşme ve Endüstri 4.0 Pazarlama Müdürü Derya İren ise; Türkiye'deki firmaların endüstri 4.0 yol haritası belirlemeleri gerektiğini, mevcut durumlarını analiz ederek hangi yol haritası ile üretimde dijitalleşme yoluna gitmeleri gerektiğini belirlemelerinin önemine vurgu yaptı. Bu süreçte ülkemizdeki AR-GE ve yenilik faaliyetlerinden, Siemens Türkiye'nin gerçekleştirmiş olduğu projeler ve destek verdiği işbirliklerinden bahsederek; ülkemizdeki nesnelerin interneti, endüstri 4.0 ve teknoloji yönetimindeki yeri hakkında örnekler verdi. Bu konudaki kişisel gelişimden bahsederek, insan kaynağı yönetiminin önemine ve üniversitelerdeki ilgili bölümlerin günümüz teknoloji çağına uygun yapılanması ve güncellenmesi gerektiğine ilişkin görüşlerini paylaştı.

683 görüldü.    0 Paylaşıldı
NKN_2193 NKN_2207 NKN_2197 qgcheljl NKN_2221
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
683
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası