"Gıdalarla İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar" anlatıldı

İlan Tarihi:7.12.2018 16:32:00
 
Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü "Gıdalarla İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar" başlıklı bir panel ile öğrencilerini, sektör temsilcisi ve akademisyenlerle bir araya getirdi. 5 Aralık 2018 tarihinde Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panelde; Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Yurdagül, MÜMSAD Genel Koordinatörü Ebru Akdağ ve Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Fahri Yemişçioğlu konuşmacı olarak yer aldı. Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman Bağdatlıoğlu ile bölüm öğretim üyeleri ve öğrenciler paneli ilgiyle takip ettiler.
Panelin açılış konuşmasını yapan Gıda Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Ergönül,  farklı sektörlerden ve akademiden konusunun uzmanlarını bölüm öğrencileri ve öğretim elemanlarıyla buluşturma ve farklı düşünceleri dinleme yönündeki gayretlerinin devam edeceğini vurguladı. Ergönül; medyada gıda üretimi ve güvenliği konularında çok fazla haber ve yayınla karşılaştıklarını, bilgi kirliliğinin fazla olduğunu, gıda mühendislerine daha fazla söz hakkı tanınmasının toplumun bilinçlenmesi adına önem taşıdığını ifade etti.
Açılış konuşmasının ardından Dr. Fahri Yemişçioğlu gıda felsefesi ve temel bilimlerin gıda mühendisliği eğitimindeki yerinin altını çizerek, özellikle bitkisel yağ sektörü açısından gıda konusundaki bilgi kirliliğini örneklendirerek açıkladı.
MÜMSAD Yönetim Kurulu Üyesi Metin Yurdagül ve Genel Koordinatör Ebru Akdağ ise öğrencilerle interaktif bir sohbet gerçekleştirerek medyadan derledikleri ve tüketiciyi yanıltıcı nitelikte haber, yayın ve görüşleri katılımcılara izleterek bilgi kirliliğinin boyutlarını gözler önüne serdiler.
Panel sonunda katılımcılara Prof. Dr. Neriman Bağdatlıoğlu tarafından teşekkür belgesi ve adlarına dikilen fidanların sertifikaları takdim edildi.

429 görüldü.    0 Paylaşıldı
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
429
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası