"Hz. Peygamber ve Gençlik" anlatıldı

İlan Tarihi:21.11.2018 03:27:00
 
Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından Mevlid-i Nebi haftası münasebetiyle, "Hz. Peygamber ve Gençlik" konulu konferans düzenlendi. İlahiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Temel Kacır tarafından, 20 Kasım 2018 tarihinde Üniversitemiz Sinema Salonunda verilen konferansa Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Halit Ev, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
 
Konferans, İlahiyat Fakültesi öğrencisi Mehmet Yıldırım'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Dr. Öğr. Üyesi Temel Kacır; Hz. Peygamberin dünyasında gençler, gençlerin dünyasında Hz. Peygamber ve ideal bir gencin nasıl olması gerektiği hakkında konuştu. İslâm davasının gençlerle başladığını ve gençlerle devam ettiğini söyleyen Dr. Kacır, günümüz gençlerine Hz. Peygamber ve genç sahabilerin hayatlarından örnekler sundu. Kendisine suikast düzenleyenlere dahi beddua etmeyen rahmet Peygamberinin, İslâm'ı öğretmek üzere gönderilen gençleri öldürenlere lanet okuduğunu ifade ederek, Hz. Peygamberin gençlere verdiği önemi vurgulayan Dr. Kacır, Hz. Peygamberin genç sahabilerin hayatlarına nasıl temas ettiğini anlattı.
 
Hz. Peygamberin günümüz gençlerinin hayatlarına örnekliğiyle temas edeceğini ifade eden Dr. Kacır, bu örneklik doğrultusunda ideal Müslüman gencin nasıl olması gerektiğini şu şekilde sıraladı: "Müslüman genç, ilk olarak hayatını iman ile anlamlandırmalı ve Allah haklarına riayet etmeli. İkincisi, neşe ve huzuru ibadette aramalı. Yani sadece yatay boyuttaki ilişkilerine değil, aynı zamanda dikey boyuttaki ilişkilerine de önem vererek kutsal ile olan irtibatını sıkı tutmalı. Üçüncü olarak, hayatını yaşadığı şu an ile sınırlı görmemeli, nereden geldiğini ve nereye gideceğini idrak ederek hareket etmeli. Bu idrake sahip olan genç dördüncü olarak, iffet ve hayâ perdesine bürünerek ahlâkını olgunlaştırmalı. Son olarak da İslâm kimliği üzerine hiçbir alt kimliği, aidiyeti ve mensubiyeti çıkarmamalı" diye konuştu.

805 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC6628 wghqrdza ai4pux1e _DSC6642
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
805
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası