"İleri Sayısal Yöntemlerin Malzeme, Ürün Geliştirme ve Test Süreçlerinde Kullanımı Paneli" yapıldı

İlan Tarihi:19.11.2018 03:27:00
 
MCBÜ II. Uluslararası Üniversite-Sanayi İşbirliği Ar-Ge ve İnovasyon Kongresi kapsamında, "İleri Sayısal Yöntemlerin Malzeme, Ürün Geliştirme ve Test Süreçlerinde Kullanımı Paneli" yapıldı.
 
Moderatörlüğünü Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurşen Saklakoğlu'nun yaptığı panele konuşmacı olarak; Bias Mühendislik Genel Müdürü Aydın Kuntay, Onatus Öngörü Teknolojileri Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Onur Öztürk ve Netform Mühendislik Kurucu Ortağı Mert Aygen katıldı.
 
Panelde, AR-GE ve yenilik faaliyetlerinin temelinde simülasyon destekli çalışmalar örneklendirildi. Ürün veya sürecin bütün ya da bileşenler itibariyle, prototipin bilgisayar ortamında tasarımının onaylanması ve prototipin çalışma ortamına benzetilmiş ortamda denenmesi faaliyetleri için üretilmiş sayısal yöntemlerin tanıtılması, ileri sayısal yöntemler ile malzemelere ait termal, mekanik ve metalurjik dataların üretilmesi, malzeme seçimi, metal şekillendirme yöntemlerinde simülasyon destekli proses tasarımı, ısıl işlem, eklemeli imalat ve kaynak simülasyonları ve yapısal, CFD, taşıt dinamiği esaslı simülasyonlar ve test sistemleri tartışıldı. Üretim-yapı-özellik-performans ilişkisi kapsamında ürün geliştirme ve AR-GE çalışmalarındaki örnek uygulamalar ve muhtemel faydaları konusunda AR-GE ve tasarım merkezleri, teknoloji şirketleri, akademisyen, girişimci ve öğrencilere bilgiler verildi. 
 
Bias Mühendislik Genel Müdürü Aydın Kuntay; özellikle ürün tasarımı sırasında sayısal yöntemlerin avantajı, tasarıma kattığı yenilikler ve AR-GE faaliyetlerindeki hızlandırıcı etkisi üzerinde durarak test sistemleri hakkında bilgiler verdi. Onatus Öngörü Teknolojileri Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Onur Öztürk; AR-GE faaliyetlerinde ve inovasyon çalışmalarında öngörü yapabilme, örnek sayısını düşürme, doğru tasarıma en kısa zamanda ulaşmak için sayısal malzeme datası oluşturma, yeni alaşımlar, yeni ısıl işlem rejimleri ve yeni imalat teknolojilerinin sayısal simülasyon destekli analizlerinden bahsetti.
 
Netform Mühendislik Kurucu Ortağı Mert Aygen ise imalat yöntemlerinin sayısallaşması ve dijitalleşmesi üzerinde durarak; sanayide dijitalleşme, eklemeli imalat, imalatın bilgisayar ortamında yapılması, endüstri 4.0 ile ilişkili olarak ikiz fabrikalar üzerinde simülasyon örnekleri üzerinde durdu. 

809 görüldü.    0 Paylaşıldı
_DSC6191 0ygxt5nk x3vmolia WhatsApp Image 2018-11-16 at 16.15.50 _13_
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
809
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası
EgeKAF - Manisa Celal Bayar Üniversitesi Kariyer Fuarı Ege Bölgesi Kariyer Fuarı EgeKAF - Ege Bölgesi Kariyer Fuarı EgeKAF Etkinlik Detayları EgeKAF Etkinlik Detayları