MCBÜ II. Uluslararası Üniversite Sanayi İşbirliği AR-GE ve İnovasyon Kongresi başlıyor

İlan Tarihi:13.11.2018 03:27:00
 
Üniversitemiz Araştırma, Girişimcilik ve Yenilikçilik Koordinatörlüğü, Manisa Teknokent ve MCBÜ Üniversite-Sanayi İşbirliği Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (USİTEM)   tarafından düzenlenen "MCBÜ II. Uluslararası Üniversite Sanayi İşbirliği AR-GE ve İnovasyon Kongresi", 14-15 Kasım 2018 tarihlerinde Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.
AR-GE ve tasarım merkezlerini, AR-GE şirketlerini ve akademisyenleri bir araya getirerek, sanayi-sanayi ve üniversite-sanayi iş birliği çalışmalarında ara yüz faaliyetlerini yürütmenin; Teknopark ve teknoloji transfer ofisleri ile ortaklıklar kurarak, araştırmacı ağı oluşturmanın amaçlandığı kongre çerçevesinde, 19 üniversite bildirili olmak üzere toplam 30 üniversite temsil edilecek.
 
Manisa Ticaret ve Sanayi Odasının sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan kongrede; AR-GE ve tasarım merkezleri, teknoloji şirketleri, girişimciler, üniversiteler, teknoparklar ve TTO'lar bilimsel çalışmalarını; akademisyenler ticarileşebilir proje, bilimsel çalışma, yüksek lisans ve doktora tezlerine ait sonuçları sunma ve paylaşma olanağı bulacak.
Kongrede, 52 AR-GE ve Tasarım Merkezi, 75 sanayi temsilcisi, 17 davetli konuşmacı, Japonya, Birleşik Krallık, İtalya, Portekiz, İran ve İsrail olmak üzere 6 ülkeden 10 katılımcı yer alacak. 5 farklı salonda 98 sözlü bildiri ve 15 poster sunumu gerçekleştirilecek.
 
"Yerli Madenlerimiz ve Katma Değerli Ürünler İçin AR-GE Çalışmaları", "AR-GE- İnovasyon, Teknoloji Yönetimi, Akıllı İmalat, Endüstri 4.0 ve Sanayide Dijital Dönüşüm", ve "Sayısal Yöntemlerin Malzeme, Ürün Geliştirme ve Test Süreçlerinde Kullanımı" konulu paneller düzenlenecek.

484 görüldü.    0 Paylaşıldı
j0hxx0p1
Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü - Telefon: 0236 201 10 70 - Faks: 0236 201 14 53 - E-Posta : basin@cbu.edu.tr - Web: basin.cbu.edu.tr
484
© Copyright MCBÜ Bilgi İşlem Daire Bşk.   ||   Web Sitesi Kullanım Politikası