"Manisa 11. İstihdamda Buluşma Günleri" başladı

İlan Tarihi:5.12.2018 03:27:00

Manisa'da iş arayanlarla işverenleri buluşturan "Manisa 11. İstihdamda Buluşma Günleri" başladı. 48 Kamu kurumu ve firmanın yer aldığı fuar, 4-5 Aralık 2018 tarihlerinde Anemon Otelde gerçekleştiriliyor. Fuarda; Manisa Teknokent, Üniversitemiz Protokol Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü ve İş Yeri Uygulama Eğitimi Koordinatörlüğümüzün yer aldığı bir stant açıldı.

4 Aralık'ta yapılan açılış törenine Manisa Valisi Ahmet Deniz, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, daire müdürleri, firma temsilcileri,  öğrenciler ve iş arayanlar katıldı.
Açılış konuşmasını yapan İŞKUR İl Müdür Vekili Eşref Aslan'ın ardından kürsüye gelen Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, işsizliğin olduğu toplumda mutsuzluğun ve psikolojik sorunların olduğunu kaydederek;  Üniversitemizde uygulanmaya başlanan iş yeri uygulama eğitimi modelinden söz etti ve öğrencilerimizin son dönemlerini Üniversitemizin anlaşmalı olduğu firmalarda çalışarak tamamladığını ve pek çoğunun da bu firmalarda çalışma hayatına başladığını söyledi. Prof. Çelebi, 'Manisa 11. İstihdamda Buluşma Günleri'nin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, fuarın verimli geçmesi temennisinde bulundu.

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan istihdam seferberliği tüm hızıyla devam ediyor. Manisa 2018 yılında 22 bin olan istihdam hedefini 24 bin şeklinde gerçekleştirerek, Türkiye'de 2002 yılında gerçekleşen istihdamı tek başına başardı. Bu nedenle Manisa'daki iş insanlarını ve çalışanları canı gönülden tebrik ediyorum"dedi.

Manisa Valisi Ahmet Deniz; işsizlikle mücadelede yeni yöntemler belirlenmesinin önemli olduğunu dile getirdi. Vali Deniz; özellikle meslek liselerine bakış açısının değiştirilerek, meslek lisesinin okul kazanamayan öğrencilerin gittiği bir okul olarak değil, iş gücü piyasasına nitelikli personel yetiştiren kurumlar olarak görülmesi gerektiğini belirtti.
Konuşmaların ardından Manisa'da en çok istihdam, engelli istihdamını, kadın istihdamını sağlayan firmalara teşekkür belgeleri verildi.

Protokol üyeleri daha sonra, Manisa 11. İstihdamda Buluşma Günleri kapsamında açılan stantları gezdi.
Program, Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mahmut Karğın'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen "İş Gücü Piyasasında Yeni Dinamikler: Sanayi 4.0 ve Dijital Meslekler" konulu panelle devam etti. Panelde Manisa Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, Elginkan Holding İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Müdürü Zafer Çarhacıoğlu ve Vestel Şirketler Gurubu Dijital Dönüşüm Sorumlusu Emre Mestandoğan konuşmacı olarak yer aldı.

hnqyecmd NKN_2573 NKN_2555 NKN_2583 NKN_2600 NKN_2598 NKN_2621 NKN_2643 NKN_2631 NKN_2647 NKN_2693 NKN_2663 NKN_2712 NKN_2756 NKN_2749 NKN_2757 NKN_2720